Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
7,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:292051
 
Vērtējums:
Publicēts: 11.05.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Kā cēla piramīdas un cik cilvēku tās cēla?   
2.  Apgāzti pieņēmumi un teorijas   
3.  Kāpēc cēla piramīdas?   
4.  Ēģiptes piramīdas   
5.  Sfinksas noslēpums   
6.  Par ko klusē Lielā Sfinksa?   
7.  Heopsa piramīda vibrē   
8.  Hepsa piramīda- kādus noslēpumus tā glabā?   
9.  Seno celtnieku izcilais varoņdarbs   
Darba fragmentsAizvērt

„Piramīdas elkonis”
Saskaņā ar Difē datiem senie piramīdu celtnieki savos mērījumos izmantojuši tā saucamo „piramīdas elkoni”, kas ir vienāds ar 635,66 mm. Nejauši vai nē, bet šis „elkonis” atbilst Zemes rādiusam līdz polam kilometros.(6356,64 km).
Angļi Vaizs un Pjaci Smits konstatēja, ka „piramīdas elkonis” dalās ar 25 „piramīdas collām”, turklāt šī colla un mūsdienu angļu collas atšķiras tikai par vienu tūkstošdaļu. Tas ļāva apgalvot, ka angļu mērvienības sistēma ir ļoti sena. Tāpat atzīmēts, ka Heopsa piramīdas pamatnes garums sastāv no 365,23”piramīdas elkoņiem”. Bet tas ir gandrīz tikpat, cik dienu gadā (365,24)!
Kurp ved galvenais kolidors?
Heopsa piramīdas puse ar galveno ieeju orientēta uz ziemeļiem ar precizitāti līdz četrām minūtēm. Šī piramīda uzslieta punktā, kura ģeogrāfiskais platums ir 29 grādi un 59 minūtes. Tātad celtnieki, ja viņi vēlējās uzcelt šo gigantisko būvi uz 30 grādu platuma, kļūdījušies tikai par vienu minūti. Kolidoram, kas ved no slēptās ieejas ziemeļu pusē piramīdas iekšienē, pret horizontālo plakni jeb apvārsni ir slīpums 260un 18 minūtes.Ja slīpuma leņķis sastādītu 290 un 59 minūtes, tad kolidors būtu vērsts tieši uz mūsdienu Ziemeļpolu (Polārzvaigzni). Taču, tā kā slīpums atšķiras, kolidors vērsts vairāk uz dienvidiem.Astronomi ir aprēķinājuši , ka tieši šajā punktā kādreiz atradusies Pūķa zvaigznāja zvaigzne Drakona Alfa, kas pildījusi tagadējās Polārzvaigznes lomu! Tagad Drakona Alfa attālināta no tās par 250 , un, ekstrapolējot pagātnē, astronomi noteikuši datumu – 2592. gads pirms mūsu ēras. Tātad tolaik celtnieki speciāli izbūvējuši tādu slīpu kolidoru, lai no skatu laukuma varētu redzēt toreizējo „polāro” zvaigzni – Drakona Alfu! Jaunākie Heopsa piramīdas vecuma novērtējumi liecina, ka tā uzbūvēta 2600 gadu pirms mūsu ēras plus,mīnus 100 gadu. Tātad šīs izcilās būves vecums ir aptuveni 2009+ 2600=4609 gadi.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1391925
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties