Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:155982
 
Vērtējums:
Publicēts: 19.04.2023.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
2011. - 2015. g.
2016. - 2020. g.
Darba fragmentsAizvērt

1. Linfenas pilsēta Ķīnā – piesārņotākā pilsēta pasaulē.
Piesārņojuma cēloņi: Ogļrūpniecība un metalurģija, jo šī pilsēta atrodas Ķīnas akmeņogļu ieguves reģiona Šanksi provinces pašā vidū.
Ķīmiskie savienojumi: Šī pilsēta, kā smagās rūpniecības koncentrācijas vieta, ir bagātīgi piesārņota ar automašīnu atgāzēm un rūpnīcu izmešiem – oglekļa un sēra dioksīdiem, slāpekļa oksīdu, arsēnu, svinu.
Sekas: iedzīvotājus nomoka aizdusas lēkmes, ko izraisa putekļu un dažādu gāzu pārsātinātais gaiss; problēmas ar elpceļiem; ādas slimības; plaušu vēzis.

2. Dzeržinskas pilsēta Krievijā – bijusi PSRS ķīmisko ieroču ražošanas “galvaspilsēta”.
Piesārņojuma cēloņi: Šajā pilsētā ražoja paralītiskās nervu gāzes, kaujas vielu zarīnu un to izejvielas, kā arī kalpoja par izgāztuvi neskaitāmām tonnām utilizētu ķīmisko atkritumu, bet mūsdienās tā ir ķīmiskās rūpniecības centrs. Šīs pilsētas piesārņojums radies laika posmā no 1930. gada līdz 1998.gadam, kad šīs pilsētas apkaimē izgāza un iepludināja ūdeņos 300 tūkstoši tonnu ķīmisko atkritumu.
Ķīmiskie savienojumi: Apkaimes gruntsūdeņos šobrīd var konstatēt 190 dažādus ķīmiskos savienojumus – arsēnu, dzīvsudrabu, svinu un dioksīdus. Šīs pilsētas galvenais piesārņojums veids ir ķīmiskās vielas un toksiski produkti, ieskaitot zarīnu (nervu paralītiskā gāze) un VX gāzes.
Sekas: iedzīvotāju vidējais mūža ilgums ir 45 gadi; mirstība lielāka par dzimstību (2003.gadā mirstības līmenis bija par 260% pārspēja dzimstību); nav pieejams tīrs dzeramais ūdens.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties