Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
12,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:960809
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 05.12.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

FIZIKĀLAIS PIESĀRŅOJUMS – to rada troksnis, vibrācija, radiācija, elektromagnētiskā lauka starojums, spilgts apgaismojums un citas fizikālas parādības. Troksnis un vibrācija ir visizplatītākie fizikālā piesārņojuma veidi. Tie rada diskomfortu, īslaicīgus, pārejošus veselības traucējumus, kas var veicināt dažāda veida saslimšanas, bet dažos gadījumos pat radīt invaliditāti, bojāt dzirdes orgānus un izraisīt dzirdes zudumu. Tas ir cēlonis nervu slimībām, ka arī tiek pazeminātas cilvēka darba spējas. Tiek uzskatīts, ka troksnis ir viens no stresa izraisītājiem, radot nopietnus veselības traucējumus, piemēram, depresiju, pašnāvību, agresivitāti utt.
Galvenie trokšņa izraisītāji ir transportlīdzekļi, īpaši vieglās un smagās automašīnas, dažāda veida ražošanas iekārtas, būvniecības mašīnas un cits darba aprīkojums, dzīvojamo un publisko ēku uzturēšanas un apkopes iekārtas un sistēmas, piemēram, ventilācijas, apkures, liftu, atkritumu vadu sistēmas, mājsaimniecības ierīces, skaņu un mūzikas iekārtas, kā arī cita rakstura iekārtas un mehānismi.
Troksnis ir haotisks skaņu sakopojums ar dažādu skaņas augstumu un skaļumu. Cilvēka auss spēj uztvert skaņas ar frekvenci 16—2000 herci. Troksni novērtē pēc skaņas intensitātes (decibelos — dB) un pēc frekvenču spektra (hercos — Hz). Cilvēka dzirdamības slieksnis ir 0 dB. Skaņas, kuru stiprums nepārsniedz 40 dB, cilvēku var nomierināt un neizraisa nepatiku. Ikdienā cilvēks ir nepārtraukti saistīts ar troksni — darbā, uz ielas un citur. Lielajās pilsētās ar katru gadu pieaug trokšņa līmenis. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,77 €
Materiālu komplekts Nr. 1145080
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties