Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:169488
 
Vērtējums:
Publicēts: 13.12.2023.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2021. - 2025. g.
Darba fragmentsAizvērt

Situācijas apraksts
Piens un piena produkti ir daudzu vielu un mikroelementu avots: aminoskābes, olbaltumvielas, ogļhidrāti, D, A, B12 vitamīni, mikroelementi – fosfors, kālijs, kalcijs u. c. Tāpēc piena produkti ir nozīmīgs pamats cilvēka ikdienas uzturā. Latvijā piena nozare ir viena no lielākajām lauksaimniecības nozarēm. Kvalitatīva pārtika ir aktuāls jautājums, kas saistīts ar cilvēku veselību. Atbilstoši statistikas datiem katrs iedzīvotājs Latvijā gadā vidēji patērē 200 kg piena produktu. Piena kvalitāte ir galvenais rādītājs, kas, iestājoties Eiropas Savienībā, nosaka Latvijā iegūtā piena un piena produktu konkurētspēju citās valstīs. Katram piena produktu patērētājam ir svarīgi zināt, kas nosaka piena produktu kvalitāti, kas notiek ar produktu glabāšanas laikā un kāpēc nav ieteicams lietot produktu, kad derīguma termiņš jau beidzies. Cilvēkiem ar paaugstinātu kuņģa sulas skābumu būtu svarīgi zināt, kādus piena produktus viņiem ieteicams lietot.
Pētāmais jautājums
Kuros piena produktos pienskābes koncentrācija (titrējamais skābums) ir vislielākā?
Hipotēze
Lielāka pienskābes koncentrācija būs kefīrā vai paniņās nevis piena, jo tie ir skābpiena produkti un tās vide ir skāba, kas liecina spriest, ka tur ir daudz pienskābes, kad piens nav skābais produkt un tā vide nebūs tik pat skābā.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1400868
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties