Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:523954
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.05.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2021. - 2025. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  LITERATŪRAS APSKATS    4
1.1.  Piena kvalitātes rādītāji    4
1.2.  Piena produktivātes izmaiņas    4
2.  PĒTĪJUMA APSTĀKĻI UN METODIKAS    5
2.1.  Pētījums A    5
2.2.  Pētījums B    5
2.3.  Pētījums C    5
3.  PĒTĪJUMA REZULTĀTI UN DISKUSIJAS    7
3.1.  Pētījuma A rezultāti un diskusijas    7
3.2.  Pētījuma B rezultāti un diskusijas    7
3.3.  Pētījuma C rezultāti un diskusijas    7
  SECINĀJUMI, PRIEKŠLIKUMI    9
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    10
Darba fragmentsAizvērt

3.3. Pētījuma C rezultāti un diskusijas

No pētījumā iegūtajiem rezultātiem ir iespējams novērot, kā mainās piena produktivitāte un kvalitāte atkarībā no somatisko šūnu skaita. Govīm, kuru pienā somatisko šūnu skaits bija līdz 100 tūkst. bija vislielākais izslaukums, kā arī būtiski augstāks laktozes un urīnvielas saturs. Taču šajā grupā novērots zemākais olbaltumvielas, kazeīna un tauku saturs. Tas skaidrojams ar to, ka ja izslaukums ir augsts, tad šīs piena sausnas sastāvdaļas koncentrācijas samazinās. Pētījumā tika novērots, ka palielinoties somatisko šūnu skaitam, pienā samazinājās kazeīna un olbaltumvielu saturs (Kairiša, Jonkus, 2008).


SECINĀJUMI, PRIEKŠLIKUMI
1. Pētījumos pierādījās, ka palielinoties somatisko šūnu skaitam samazinās piena produktivitāte.
2. Piena produktivitāte un izslaukums, somatisko šūnu skaits un govju vecums ir saistīti viens ar otru.
3. Pētījumā C novēroja, ka palielinoties somatisko šūnu skaitam, pienā samazinājās kazeīna un olbaltumvielu daudzums, taču pētījumā B govju vecuma līdz ar to arī somatisko šūnu skaita palielināšanās būtiski neietekmēja olbaltumvielu un kazeīna saturu pienā.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties