Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:203218
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Piemineklis Latgales partizānu pulka kritušajiem karavīriem, tautā saukts “Staņislavs”, pirmoreiz tika uzstādīts 1938. gada 14.augustā. Toreiz partizāna tēlu bronzā veidoja tēlnieks Kārlis Jansons.
Divas reizes, Padomju karaspēkam ienākot pilsētā , piemineklis tika gāzts – 1940. un 1944. gadā. Un tikai pēc gariem gadiem – 1993. gada 11. novembrī “Sargājošais partizāns” atgriezās savā vietā, lai godinātu dažādu gadu brīvības cīnītāju piemiņu.

Par Daugavpils simbolu pamatoti uzskata cietoksni, kurš bija paredzēts kā Krievijas impērijas rietumu robežas nocietinājums. Klasicisma stila cietoksni Krievijas cars iesvētīja 1833. gadā. Turpmākajos gados tur bija izvietotas Krievijas cara armijas, Latvijas armijas un padomju armijas daļas. Šobrīd cietoksnis ir pašvaldības un Nekustāmā īpašuma aģentūras pārraudzībā kā kultūrvēsturisks objekts.
Par savdabīgu objektu jāuzskata Daugavas aizsargdambis, kurš stiepjas 6 km gar upi, augstākajās vietā sasniedz 9 m un, kopš tā uzcelšanas 1841. gadā, joprojām droši aizsargā pilsētu no ūdensplūdiem.

Latvijas Kara muzeja pirmsākumi saistās ar 1. pasaules kara notikumiem Latvijas teritorijā, ar nacionālo militāro vienību - latviešu strēlnieku bataljonu veidošanos cariskās Krievijas armijas sastāvā 1915.gadā. 1916.gada septembrī muzejs uzsāka savu darbību kā strēlnieku muzejs. Neatkarīgās Latvijas valsts pastāvēšanas laikā līdz 1940.gadam muzejs bija Kara ministrijas pārziņā. No 1919.gada muzejs savu mājvietu atrada senajā Rīgas nocietinājumu tornī Pulvertornī.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1158904
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties