Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:990130
 
Vērtējums:
Publicēts: 25.04.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mūsdienu studiju process raksturojas ar izteiktu dinamismu, piesātinātību, pastāvīgu izziņas darbību un personības viedokļu veidošanos paaugstinātas informativitātes apstākļos. Kā visā mūsdienu sabiedrībā, tā arī studējošās jaunatnes vidū pastāvīgi notiek vērtību pārvērtēšanas process. Īpaši sarežģīts un pretrunīgs tas ir kontekstā ar citu nozīmīgu jauniešu vecuma posma problēmu – identitātes veidošanos. Kā atzīmē E. Eriksons [1], ikviens vēsturiskais laika posms, kurā dzīvo un attīstās cilvēks, sniedz diezgan maz sociāli nozīmīgu un reāli īstenojamu modeļu identifikācijas fragmentu izveidei. Nav viegli atrast savu vietu sabiedrībā, pašam izprast sevi un dzīvot saskaņā ar savām un sava laikmeta prasībām. Students kā personība pats sev kļūst par padziļinātas izpētes objektu un šī procesa rezultāts izpaužas pašpieņemšanā – sevis kā unikālas un cienījamas personības pozitīvā emocionālā uztverē.
Viena no sarežģītākajām jaunieša vecumposma problēmām ir profesionālās pašrealizācijas vektora izvēle. Jaunietis apkopo visu savas dzīves pieredzi, izvērtē savas dzīves sociālās lomas, pārdomā un prognozē nākotnes perspektīvas, risina emocionālā apjukuma, pašizjūtu un pašattieksmes problēmas, pretstatot sava “es” pozitīvo un negatīvo identitāti. Kā atzīmē E. Šprangers (5) – par jaunatnes būtiskāko problēmu kļūst “ieaugšana atsevišķās dzīves nozarēs, kas balstīta uz izšķiršanos dzīves dažādībās “.Viņš arī norāda, ka jaunieša dvēseles organizācijas pazīmes parādās trīs galvenos punktos. …

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1210821
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties