Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:665398
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.01.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

KOMANDĪTA ATBILDĪBA
Komandīts atbild par sabiedrības saistībām ar savu personīgo mantu līdz ieguldījuma izdarīšanas brīdim (KCL 127.p.); tiklīdz ieguldījums ir izdarīts, komandīts par sabiedrības saistībām neatbild.
Komandīta atbildības apmērs nosakāms pēc komercreģistrā ierakstītās ieguldījuma summas (KCL 128.p. 1.d.); kreditoriem saistoša ir komercreģistrā ierakstītā ieguldījuma summa (KCL 128.p. 2.d.).
*Piem., ja komandītam saskaņā ar līgumu sabiedrībā jāiegulda 10 000 euro (tas ierakstīts komercreģistrā, to redz kreditors) un ja viņš pierāda, ka šādu ieguldījumu veicis, tad komandīts vairs neatbild par sabiedrības saistībām – viņa personiskā atbildība ir izslēgta (tas ir pamatprincips, bet līgumā var noteikt dažādi).
Ja ieguldījuma vērtība mainās, noteikts atbildības atjaunošanās princips. Ciktāl ieguldījums tiek komandītam atmaksāts, viņa personiskā atbildība atjaunojas (KCL 128.p. 3.d.).
*peļņas daļas izmaksa laikā, kad komandīta kapitāla daļa attiecībā pret ieguldījuma summu ir samazinājusies zaudējumu rezultātā;
*peļņas daļas daļas izmaksa, ciktāl komandīta kapitāla daļa attiecībā pret ieguldījuma summu ir samazinājusies peļņas daļas izmaksas rezultātā.
Atlīdzības izmaksa saskaņā ar CL 2278.p. uzskatāma par ieguldījuma atmaksu KCL 128.p. 3.daļas izpratnē. Tāpēc komandītam vienmēr jāizvērtē, vai, saņemot no sabiedrības atlīdzību, neatjaunojas viņa atbildība.
Komandīts, kas iestājies pastāvošā sabiedrībā, atbild kā komandīts par tām saistībām, kuras radušās pirms viņa iestāšanās (KCL 129.p. ).

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1358792
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties