Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:850061
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.04.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

6. Kas ir personāla plānošana, plānošanas iespējas, palīglīdzekļi?
Cilvēku resursu plānošana ir cilvēku resursu pieprasījuma sistemātiska analīze un nodrošināšana, garantējot biznesam nepieciešamo cilvēku skaitu ar vajadzīgajām kompetences sastāvdaļām atbilstošos termiņos. Cilvēku resursu plānošana ietver gan finanšu, gan laika, gan kompetences plānošanu, kas saistīta ar personāla attīstības un apmācības plānu, savukārt finanšu resursu plānošana tieši ietekmē organizācijas atalgojuma politiku, tādējādi būtiski stimulējot vai kavējot biznesa attīstību un rezultātus. Ja dažādu politisku vai sociāli ekonomisku iemeslu dēļ valstī trūkst noteikta veida cilvēku resursu, tad cilvēku resursu plānotājiem jāķeras pie sarežģītāku risinājumu meklēšanas – darbinieku kvalifikācijas maiņas un apmācības vai pie speciālistu meklēšanas ārzemēs, taču šīs metodes ir dārgas un ar augstu riska pakāpi. Ņemot vērā izmaksas, kas rodas, plānojot palielināt cilvēku resursus, šai plānošanai jānotiek saskaņā ar skaidru un visiem zināmu procedūru, kā arī jābūt pietiekami birokrātiskai, lai izvairītos no pārpratumiem. Visoptimālākais ir divpakāpju plānošana, kur pirmajā posmā tiešajiem vadītājiem nosūta anketu ar konkrētiem jautājumiem par cilvēkuresursu skaitu, laiku un kompetenci, bet otrajā posmā seko intervija jeb saruna ar attiecīgo vadītāju, izmantojot viņa aizpildīto anketu un vēlreiz visu pārrunājot un precizējot. Būtiski ir apkopot un izanalizēt visu nepieciešamo darbinieku skaitu un kompetences veidu, kā arī izvērtēt kompānijas finansiālās, tehnoloģiskās un darbinieku izvietošanas iespējas, kas saistītas ar personāla meklēšanu, apmācīšanu, atalgošanu un nodarbināšanu.
Cilvēku resursu plānošanas galvenās metodes:
- Nulles līmeņa plānošana (par sākuma punktu nākotnes prognozēm ņem organizācijā esošo cilvēku resursu skaitu, atalgojumu un kompetences veidus. …

Redakcijas piezīmeAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1353301
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties