Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:964608
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.02.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1. Persona – katrs cilvēks, kas veic dažādas sociālas lomas savā dzīvē. Sociālas lomas ir noteikts priekšstatu kopums, kas nosaka kā jāizturas noteiktā sabiedrībā. Persona ietekmē ārēju pielāgotību sabiedrības prasītajām normām. Tā kā sabiedrības ir dažāda cilvēkam vienlaicīgi nākas spēlēt dažādas lomas. Personai savas lomas jāmaina, lai spētu pielāgoties sabiedrībai, lai neradītu nesaskaņas.
Personība – katrs cilvēks ar saviem uzskatiem, spēju attīstīties, spēju izdarīt secinājumus un vispārinājumus. Augstākā sevis apzināšanās un sevis veidošana. Personību var raksturot kā tapšanu. Personība vairāk nozīmē cilvēka iekšējo attīstību un veidošanos, tā galvenokārt balstās uz cilvēka iekšējo pasauli.
Galvenās atšķirības starp personu un personību ir tas, ka persona vairāk saistīta ar cilvēka ārējo pasauli, bet personība – uz iekšējo pasauli. Personas galvenais ir pildīt jau gatavas sociālās lomas, kurām jau ir noteikti savi standarti, prasības un normas, taču personībai vairāk atbilst savs radošums, savas prasības, normas un pašattīstība. Manuprāt, lielākā atšķirība ir tā, ka no personas mēs zinām, ko varam sagaidīt, jo tā pilda savas noteiktās sabiedrības prasības (sociālās lomas), kas būtu personai jāievēro un jāpilda, taču no personības neko nevar zināt, jo tā ir pašu izveidota, radoša rīcība.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties