Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:496966
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.05.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1918.-1944.g. Latvijā Skolu uzdevums bija audzināt tautu nacionālā un valstiskā garā; pedagoģiskā doma balstījās uz ārzemju pedagoģijas teorijas un prakses.
Rainis: domai ir jāiedarbojas uz cilvēka jūtām, citādi cilvēks to nesapratīs.
A.Dauge: skolēns ir personība; mācību mērķis – pilnīga cilvēka izaudzināšana un tikai tad laba profesionāļa izglītošana; skolotājs ir augstāko ideju nesējs; darbības teorijas piekritējs; mācībām ir jābūt tieši saistītām ar dzīvi.
E.Pētersons: skolēnu meklēšanas un pašdarbības gara rosināšana; jāmāca uzskatāmi; jāattīsta skolēnu fantāzija; jāmotivē un jāradina patstāvīgi strādāt; individuālā audzināšana saistījās ar kalpošanu tautai; rezultātus dod tikai prakse.
J.A.Students: īsta audzināšana – pašaudzināšana, īsta izglītība – pašizglītība; informācija jāpārvērš par garīgas dzīves saturu; jāveido iekšējais cilvēks ar humāniem ideāliem; noteicošā ir personības garīgā pasaule; pedagoģija nevar iztikt bez filosofijas; mācīšana un mācīšanās ir audzināšanas pirmfaktors; ķermeņa veselība un izturība ir fiziskās audzināšanas mērķis.
K.Dēķens: iestājās par skolu demokratizāciju; pamatā ir skolēna personība, skolotājam tā ir jāiepazīst; skolēnam jāredz savi darba rezultāti; uzmanība skolēnu estētiskai audzināšanai; mācīšanās – mācību vielas uztvere, apjēgšana un praktiska izmantošana; visām mācībām jābūt attīstošam; bija pret „iekalšanu”.
J.Greste: uzmanību pievērsa uzskatāmībai un skolēnu patstāvīgam darbam; skolotājs ir jaunu ceļu meklētājs; sekmēt skolēnos patstāvīga darba prasmes un iemaņas.

Secinājumi: bērnus jāaudzina patriotiskā garā, viņiem ir jākalpo tautai; centrā ir skolēna personība; liela nozīme ir patstāvīgam darbam; noteicošā ir personības garīgā pasaule; arvien vairāk pievērsa uzmanību praktiskam darbam.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties