Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:397124
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.05.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Aleksandrs Dauges: svarīgākā ideja audzināšanā: skolēns kā personība.. audzināšanas mērķis- pilnīga cilvēka izaudzināšana un tikai tad laba profesionāļa izglītošana. Ceļš uz ideālu vispārcilvēku iet caur krietnu un derīgu speciālcilvēku. Dzīvē eksistē konkrēts cilvēks, kam sabiedrībā ir sava konkrēta loma.Pedagoģisko uzskatu pamatā –darbības teorija.
Eduards Pētersons: ‘Vispārīgā didaktika’ labi pedagoģiskie rezultāti sasniedzami, nodrošinot labvēlīgus psiholoģiskos apstākļus, pazīstot skolēna spējas. Jāattīsta fantāzija, jāmotivē, jāradina pastāvīgi strādāt.Individuālā audzināšana – kalpošana savai tautai. Skolotājs un skolēns ir partneri. Lauku sētas loma darba krietnuma, tikumības un gribasspēka audzināšanā.
Jūlijs Aleksandrs Students: ‘Vispārīgā paidagoģija’. Īsta audzināšana – pašaudzināšana, īsta izglītība – pašizglītība. Pamatā darbība steoija. Veidot cilvēku ar ieks’’ejiem humāniem ideāliem. Pedagoģijā noteicošā: personības garīgā pasaule. Audzināšana gan teorija, gan māksla. Pedagoģija nevar iztikt bez filosofijas.Izglītības mērķis ar zināšanām apveltīts mērķis, audzināšanas mērķis absolūts, kas tiecas pacelt tautas kultūru un padziļināt garīgo dzīvi.
Kārlis Dēķēns: Par skolas demokratizāciju. Soceolādemokrātiskās partijas aktīvists. Skolas galvenais uzdevums – ievadīt skolēnu savas tautas un kultūras dzīvē, piemērojoties viņa miesas un gara vajadzībām. Pamatā skolēna personība.. katram tautas loceklim ir jābūt izglītotam cilveķam. Īpaša uzmanība estētiskajai audzināšanai. Tīras materiālas un formālās izglītības pretinieks. Ir jābūt vispārējai izglītībai. Mācību metode – prātīgākais ceļš mērķa sasniegšanai. Mācībām jābūt attīstošām.
Jānis Greste: Skolēnu apstāvigs darbs.Skolotājs – jaunu ceļu meklētājs, Pedagoģijas muzeja izveidotājs. Līdumnieks – skolotājam jāieaudzina līdumnieka gars.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties