Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:513474
 
Vērtējums:
Publicēts: 08.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mana grāmata , kura saskatīju audzināšanas pamācību un pedagoģiju praksē ir „Harijs Poters un filozofu akmens.”
Manuprāt, šajā grāmatā ir loti spilgti redzami atšķirīga pieeja audzināšanai, piemēram , H.Potera skolas pasniedzēju attieksme pret audzēkņiem. Bija pasniedzēji, kas bija objektīvi pret visiem, savaldīgi raksturā un taisnīgi, bija arī pasniedzēji, kas izrādīja agresivitāti pret kādu konkrētu skolnieku, bija subjektīvi savos spriedumos un bargi sodos. Savukārt, bija arī pasniedzēji, kuri centās veidot saikni ar audzēkņiem, veidojot pat draudzīgas un saprotošas(abpusēji) attiecības.
Šajā grāmatā bija skaidri redzama arī skolēnu attieksme pret mācību priekšmetu un pasniedzēju, balstoties uz pasniedzēja attieksmi pret skolēniem. Mācību priekšmetos, kuros skolotāji bija saprotoši sekmes bija daudz labākas un zināšanu līmenis līdz ar to arī, audzēkņiem neizraisīja riebumu pret priekšmetu.
Šinī grāmata saskatīju arī problēmas , kas skartu mūsdienu pedagogu darbu un skolēnu sekmes, piemēram , subjektivitāte, stāvoklis sabiedrībā, t.i. jo bagātāks skolēns, jo vairāk atļaujas savā rīcībā, uzskatot, ka netiks sodīts, vai arī, ka pa naudu var nopirkt sekmes, dusmu izgāšana uz citiem.
Manuprāt, no mana pašreizējā pedagoģiskā viedokļa skatoties, varu secināt to, ka viena no svarīgākajām darbībām audzināšanā ir stabilas saiknes nostiprināšana pedagogam ar audzēkni, protams, šīm attiecībām ir jābūt abpusējām, lai saikne „nestu” panākumus.
Kā zemtekstu , no pedagoģijas puses, varu minēt teicienu- ir labi būt labam.Jo, pareiza attieksme vienmēr palīdzēs veidot saikni, kas var nest patīkamu sadarbību pat vairāku gadu garumā!


Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,27 €
Materiālu komplekts Nr. 1142608
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties