Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:750439
 
Vērtējums:
Publicēts: 12.03.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pauls Dambis ir viens no aktīvākajiem un ražīgākajiem latviešu komponistiem. Visus viņa darbus nav iespējams pieminēt, jo tur ir ļoti daudz, un katrs sacerējums ir skaists un inetersants. Skatot Paula Dambja darbu kopuma raksturīgos vaibstus, uzmanību saista lielais ārpusmuzikālo faktoru īpatsvars: fantāziju, spēles prieku, ierastības pārvarēšanu varam droši kvalificēt kā ikvienas radošas darbības – tātad arī mūzikas sacerēšanas un paša skaniskā rezultāta – komponentus. Inetrvijā viņš ir teicis par savu apkārtējo vidi: ‘’Man patīk komforts – tas sastāv no zīmīgiem sīkumiem, kas kaut kādā veidā mani uzrunā, kaut ko atgādina. Nevis neitrālas, bet runājošas zīmes, kas pie sienām sakārtas. Man gribas, lai tās būtu apkārt kā draugi’’.
Pieminēšu arī viņa grāmatas, kuras ir vairāk pazīstamākas: Mūzikas menedžments un menedžeris darbībā, 1992, rokraksts; Par bērnu muzikālās audzināšanas intensificēšanu, 1993, rokraksts; Mūzikas bizness ASV un Eiropā, 1996, rokraksts; Klusuma telpas, krāsas un skaņu spēles (mācību grāmata kompozīcijas un improvizācijas kursa apguvei), 1997, rokraksts; Composer and Folktune, 1982, rokraksts; Studies of Latvian Music, 1990, rokraksts; 20.gadsimta mūzikas vēsture: Ceļi un krustceļi – Rīga: Zvaigzne ABC, 2003, kā arī citas grāmatas. Mēs redzam, ka viņš rakstījis arī angļu valodā, kas vēlreiz izsaka viņa ģenialitāti.
Savu stāstījumu es pabeigšu ar paša komponista teicienu: ‘’Mūzika ka manas eksistences sastāvdaļa, kā realitātes apzināšanas forma, citiem vārdiem, kamēr ir mūzika – tikmēr dzīvoju’’.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties