Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:253975
 
Vērtējums:
Publicēts: 12.01.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1.Par ko ir runa šajā fragmentā, kāda tiesiski filozofiska problēma tajā aplūkota?
Autore, izlasot fragmentu, secināja, ka fragmentā ir īsi skaidrota dabiskās tiesības attīstība un ar to saistīta problēma. Ir jāmin, ka fragmentā ir sacīts, ka cilvēka prāts neatklāj dabiskās tiesības prasības abstraktā un teorētiskā formā kā secīgu ģeometrisku teorēmu virkni un kā pareizi apgalvo Aktīvs Toms, cilvēks atklāj dabiskās tiesības priekšrakstus cilvēcisko slieksmju rosināts. Par cik dabiskās tiesības pirmējo aspektu zināšanas sākotnēji lielā mērā bija izteiktas sociālās formās, nekā personiskos spriedumos, tad var teikt, ka šīs zināšanas attīstījās būdamas pasargātas no vienas puses ar cilvēka slieksmēm, no otras ar sabiedrību.
Tiesiski filosofiska problēma skaidri izpaudās fragmenta otrajā daļā, kur skaidri tiek uzvērsts, ka sākotnēji dabiskajā tiesībā lielā mērā tika pievērsta uzmanība cilvēka pienākumiem, nevis viņa tiesībām, bet 18.gs. uzskatīja, ka dabiskās tiesības paredz arī cilvēka tiesības un visa uzmanība tiek pievērsta pārsvarā tikai cilvēka tiesībām, aizmirstot par cilvēka pienākumiem, bet patiesai un visaptverošai teorijai ir jāaptver dabiskajā tiesībā ietvertās gan cilvēka tiesības gan arī tā pienākumi, tāpēc ir jāsaprot kādā laikmeta filosofijā tiek pievērsta uzmanība pienākumiem un kad tiesībām, proti, dabiskās tiesības ideja vienmēr norāda uz pārpozitīvu, pārempīrisku tiesību.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1310889
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties