Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:184600
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.11.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Tīrais jeb rīcībā esošais ienākums ir mājsaimniecības ienākuma daļa, kas paliek pāri, ja no kopējiem ienākumiem atskaita ienākuma nodokli un pārējos maksājumus. Mājsaimniecībām nav tiesības tirgū brīvi rīkoties ar visiem ienākumiem. Iedzīvotājiem ir iespēja tīro ienākumu izmantot ne tikai, lai atmaksātu pirkumus, bet arī daļu no ienākumiem uzkrāt. Tīrais ienākums ir viens no galvenajiem naudas līdzekļu avotiem, kas kalpo patēriņam, bet papildus līdzekļus var saņemt noguldot naudu bankā, pārdodot nekustamo īpašumu, zemi, akcijas, dārglietas, izdarot aizņēmumus, samazinot ienākuma nodokļa likmi un mainot ienākuma pārdales politiku.
Vēl viens ienākuma veids ir reālais ienākums. Tas ir preču un pakalpojumu daudzums, kuru pastāvot noteiktiem cenu līmeņiem, patērētājam ir iespēja iegādāties par rīcībā esošo jeb tīro ienākumu, tādēļ personisko patēriņu nosaka naudas ienākumu pirktspēja, kura ir atkarīga no patēriņa priekšmetu cenu līmeņa.
Ikvienam cilvēkam personiskie izdevumi ir jāsaskaņo ar ienākumiem, kuri jāizmanto pēc iespējas lietderīgāk. Vispirms naudas līdzekļi ir jāparedz nepieciešamāko vajadzību apmierināšanai: pārtikai, apģērbam, mājoklim, sadzīves tehnikai un transportam. Prūšu statistiķis Ernests Engels atklāja likumu, kas nosaka, ka pieaugot iedzīvotāju ienākumiem, vienlīdz palielinās kopējie izdevumi. Lai daudz maz vieglāk būtu paredzēt visus ienākumus un izdevumus, ir nozīmīgi sastādīt personisko budžetu, kurā tiek paredzēta arī naudas uzkrāšana. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1122070
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties