Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:998789
 
Vērtējums:
Publicēts: 11.01.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

Segmentēšanas metodes palīdz mārketinga speciālistiem izpētīt un analizēt tirgu , tādejādi atvieglo tirgus segmentēšanas procesu.Kā pirmo metodi var minēt grupējumu metodi , kuras laika tiek atlasīti cilvēki pēc vienām un tām pasam pazīmēm, piemēram , pēc ģeogrāfiskā un demogrāfiskā stāvokļa, pēc dzīvesstila un ieradumiem, sociāli ekonomiskiem un psihogrāfiskiem faktoriem.Pie ģeogrāfiskajiem faktoriem cilvēkus var atlasīt pēc dzīvesvietas, klimata, pēc tā vai tie dzīvo laukos, pilsētās vai viensētās , kā arī var pieminēt tūristus.Demografiskie faktori sevī ietver vecumu, dzimumu, izglītību, ģimenes stāvokli un tās lielumu, tautību un reliģiju.Sociāli ekeonomiskie faktori segmentē cilvekus pēc to profesijas, ienākumiem, sociālā līmeņa un dzīvesveida.





Dzīvesstils un ieradumi arī ir svarīgi, jo katrs cilvēks ir individuāls un ieradumi, piemēram, tas vai cilvēks brauc ar sabiedrisko transportu, nodarbojas ar sportu vai ceļas agri no rīta arī ietekmē patērētāja lēmumus. 2. Metode ir daudzdimensiju kalsifikācija-tad, ja klasifikāciju veic pēc komplekso pazīmju analīzes. Un kā 3.metode ir klasteranalīzes metode , kad vienā klasē tiek apvienoti pēc dažādām pazīmēm līdzīgi pircēji.Pēc šīs metodes veic klasificēšanu pēc demogrāfiskajiem, sociāli ekonomiskajiem un psiholoģiskajiem raditājiem.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,70 €
Materiālu komplekts Nr. 1358477
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties