Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:125924
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.05.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Pēc autora domām, ir jāpatentē savi izgudrojumi, lai ieņemtu stipras tirgus pozīcijas un konkurētspējīgas priekšrocības, patents dod iespēju aizliegt citiem izmantot patentēto izgudrojumu, tādējādi samazinot konkurētspēju un iespējamo viltošanu. Ar patenta palīdzību būs iespējams ātrāk atpelnīt ieguldītās investīcijas un iegūt lielāku peļņu. Izmantojot patentu var iegūt papildus ienākumus no patenta licencēšanas vai pārdošanas, patenta īpašnieks var licencēt savas tiesības uz izgudrojumu citiem apmaiņā pret vienreizējiem maksājumiem, lai uzņēmums gūtu papildus ienākumus. Patentu licencēšana var sniegt iespēju iekļūt jaunos tirgos. Patents ir arī kopējā uzņēmuma pozitīvais tēls, kas dod kāda veida autoritāti un pozitīvu reputāciju pircēju skatupunktā. Ar patenta palīdzību var piesaistīt papildus finansējumu, lai ieviestu jaunu produktu tirgū.
Autors uzskata, ka patenti ir nepieciešami uzņēmējdarbībā, lai aizsargātu savu unikālu izgudrojumu, lai neviens cits nespētu to nokopēt un nopelnīt uz tās. Patents dod iespēju uzņēmējdarbības turpinājumā, nākotnē iegūt monopolista tirgus iespējas un diktē cenu politiku konkrētā valstī. Izmantojot patentu, ir iespējams izveidot tādu pašu ideju citās valstīs, ja tā vēl netika izveidota, tādā veidā palielinot uzņēmuma peļņu un atpazīstamību starptautiskajā tirgū.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −10,41 €
Materiālu komplekts Nr. 1379562
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties