Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:142804
 
Vērtējums:
Publicēts: 11.04.2023.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2021. - 2025. g.
Darba fragmentsAizvērt

Atrisiniet kāzusus!
1. Persona A ar personu B noslēdz pirkuma līgumu, ar kuru A pārdod B savu māju. Apstiprinot līgumu pie notāra, puses uzzināja, ka uz šo māju pašvaldībai ir pirmpirkuma tiesības. A piedāvāja pašvaldībai realizēt šīs pirmpirkuma tiesības. Dienā, kad A pašvaldībai piedāvāja minētās tiesības realizēt, B vienpusēji atkāpās no noslēgtā pirkuma līguma, skaidrojot, ka viņam nav laika gaidīt situācijas risinājumu. Pašvaldība izteica vēlmi realizēt savas pirmpirkuma tiesības, bet noteiktajā laikā – desmit dienās - samaksu neveica. A vēlas celt prasību tiesā pret pašvaldību par piespiedu pirmpirkuma tiesību realizāciju.
Vai A rīkojas pareizi? Vai ir vēl kāds risinājuma veids? Risiniet kāzusu pēc būtības, pamatojot to!
Persona A saskārās ar situāciju, kurā viņam ir jāpārdod māja, bet uz tās ir pirmpirkuma tiesības, kuru realizāciju A piedāvāja pašvaldībai. Tomēr persona B atkāpās no pirkuma līguma, un pašvaldība neveica samaksu par pirmpirkuma tiesībām. Šajā situācijā A vēlas iesniegt prasību tiesā pret pašvaldību par piespiedu pirmpirkuma tiesību realizāciju.
Saskaņā ar Civillikumu, ja pārdevējam ir zināmas pirmpirkuma tiesības un viņš vēlas pārdot nekustamo īpašumu, tad pārdevējam ir pienākums paziņot par to personai, kas vēlas iegādāties šo nekustamo īpašumu. Ja persona, kurai ir pirmpirkuma tiesības, vēlas izmantot šīs tiesības, tad tai ir jāmaksā par nekustamo īpašumu tāda paša cena, par kādu to piedāvāja pārdevējs.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties