Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:754541
 
Vērtējums:
Publicēts: 11.10.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1.Amona templis Karnakā: Atrodas Ēģiptē Karnakā, tas tika būvts ap 1530 – 323 p.m.ē. no akmns un pildīja tempļa funkcijas. Karnakas tempļu celtnes ir izvietotas gar procesiju ceļiem, kas ved uz Nīlas piekrasti un tuvīno Luksoras tempļu kompleksu. Lai nokļūtu pašā svētnīcā, nākas šķersotvairakus atklatus pagalmus un daudzkolonnu zāli (hipostilu). Templī glabajās Saules dieva Amona svētais tēls, ko slepenās ceremonijās apmeklēja faraons unaugstākie prieteri. 21,4 ha plašās svētvietas izbūve turpinājās 1200 gadu, apliecinot Ēģiptes valdnieku nerimstošās alkas pēc nemirstības.

2.Tikalas pirmais templis: Džungļu ieskautas maiju pilsētas Tikalas piramīdas majestatiski paceļās pāri apkartnes ainavai.Tikala atrodas Centralamerikā, Gvatemalā, petena plato. Tas tika celts ap 500 gadu un tā augstums ir 47,5 m un tas ir būvēts no kalta akmens, laukakmens un betona, tas pildīja tempļa funkcijas. Tempļa iekštelpas ie pieticīgas un šauras. Paceldamies augstu virs pilsētas laukuma tas droši vien kalpoja slepenu rituālu izpildei.

3.Sidnejas opera: Atrodas Austrālijā, Sidnejā, tā tika celta 1959 – 1973, tās arhiekts bija Jorns Utcons. Iespaidīgā operas ēka Sidnejas līča mala ir kļuvusi par vieno no 20.gs. arhitektūras popularākajiem tēliem.
1.Celtnes pamatelementi ir viegla apvalkveidīga jumta konstrukcija, zem kuras iespējams izvietot teātra telpas, atklājas terases ar pārejam, kas savieno koplietošanas zonas. Piepūstām burām līdzīgie jumta apvalki, paceldamies virs masīvās joslotās pabūves, uz ūdeņu fona veido izteiksmīgu siluetu, kas atgādina gan Sidnejas ostā iebraukušas fregates, gan gotisko baznīcu aprises J. Utcona dzimtās Dānijas piekrastē.

2.Denalī nacionālais parks: Tā ir viena no lielākajām aizsargājamajām teritorijām. Tas atrodas ASV, Aļaskas štatā. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1142633
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties