Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:698666
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.03.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mūsdienu ekonomikas teorijā ir vesela nodaļa, kura ir veltīta materiāli-lietišķu un valūtas-finanšu pasaules saimniecības izpētei. Materiāli-lietišķu aspektu analīze skaidro starptautiskas darba dalīšanas būtību un cenšas vispārīgā veidā atbildēt uz jautājumu: Kāpēc no valsts tiek izvestas vienas preces un tiek ieviestas citas? Šie pētījumi ir izteikti ar 3 pamatkoncepcijām: ārējās tirdzniecības neoklasicismā teorija, “ produkta dzīves cikla teorija “ un kritiska virziena koncepcija.
1.koncepcija – Salīdzinošo priekšrocību koncepcija.
Sākumā teorētiski uzskati par darba dalīšanu starp valstīm attīstījās pēc starptautiskās tirdzniecības “tīrās teorijas” principiem. Šo teoriju formulēja D.Rikardo, kura vēlāk tika precizēta un pilnveidota. Pēc Rikardo domām, starptautiskas specializācijas pamatā ir faktori, kuri ir vajadzīgi, lai ražotu preci. Te svarīga loma ir ģeogrāfiskajiem apstākļiem. Piemēram, Anglijai ar saviem klimatiskiem apstākļiem ir priekšrocība graudu ražošanā; Portugālei – vīna; tātad angļu strādniekiem ir liels darba ražīgums graudu saimniecībā, portugāļu – vīna ražošanā. Šīs priekšrocības, kuras ir saistītas ar labvēlīgiem klimatiskiem apstākļiem, tiek sauktas par absolūtām priekšrocībām.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties