Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:116308
 
Vērtējums:
Publicēts: 30.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kā radās pasaule

Kā vispazīstamākā un iespējams reliģiskiem cilvēkiem vistuvākā ir kristietiskā teorija par pasaules radīšanu, kurā teikts, ka Dievs radīja pasauli, kurā mēs dzīvojam. Viņš radīja sauli, lai tā apgaismotu dienu, mēnesi un zvaigznes, lai tās spīdētu naktī, Viņš radīja debesis zemi un jūru. Vispirms Dievs sacīja: „Lai top gaisma!” un tad tapa gaisma. Dievs atdalīja tumsu no gaismas. Kad viņš sacīja : „Lai top!” tad viss tapa.
Zemē Dievs lika augt zālei, puķēm, kokiem un krūmiem. Zaļa zāle klāja zemi. Ziedēja skaistas puķes. Koku zari bija pilni ar augļiem.
Kad Dievs pabeidza visu radīt, Viņš redzēja, ka viss, ko viņš bija radījis, bija ļoti labs. Tad dievs radīja cilvēku. Viņš to nosauca par Ādamu, kas bija pirmais cilvēks uz zemes. Dievs radīja cilvēku pēc savas līdzības, un deva tam savu garu, lai tas valdītu pār visu dzīvo un nedzīvo radību.
Dievs uzdeva Ādamam dot vārdus visiem dzīvniekiem, kokiem un stādiem. Tā radās cilvēku valoda.
Tad Dievs radīja sievieti un deva to Ādamam par draugu un palīgu. Ādams viņu nosauca par Ievu.
Vēlāk sekoja pirmais grēks, kad Ieva pacienāja Ādamu ar ābolu no aizliegtā koka, un Dievs izdzina viņus no paradīzes. Tagad viņiem vajadzēja strādāt un mūža beigās mirt.
Ādams un Ieva bija bērni, kad viņi izauga tad arī viņiem bija bērni. Tie auga skaitā , bet ne ticībā un tikumībā. Cilvēki vairs neklausīja Dieva pavēlēm. Cilvēki arvien vairāk grēkoja. Diev cilvēkiem uzsūtīja plūdus, bet pirms tam Viņš bija brīdinājis Noasu, lai viņš uztaisa lielu šķirstu, kur no katra dzīvnieka tam jāieved pāris.
Dievs nosolījās vairs nesodīt visu radību, par cilvēku grēkiem. Krāšņa varavīksne atspīdēja pāri visām debesīm. Tā bija Dieva liktā zīme, lai atgādinātu lielos ūdensplūdus.

Bībelē visu rada Dievs, bet no kurienes radies dievs ? Šeit Dievs pasauli rada vai nu ne no kā, vai nu no vārda, bet nosaukuma, taču nekam nebija, jo dot visai radībai nosaukumus bija Ādama uzdevums. Šeit viss notiek , kad Dievs saka , „lai top!”, un tad viss top.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties