Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:599254
 
Vērtējums:
Publicēts: 07.01.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Parketa ieklāšana ir atkarīga no pamata mitruma (saplāksnis), kur tas mitrums parādās. Parketa darbi — darbietilpīgs, laikietilpīgs process, kas prasa zināmu specializāciju un meistarības. Pie vienslāņa parketa attiecas arī pils parkets, kas izrota izsmalcinātus interjerus, bet bieži vien arī pats par sevi ir mākslas darbs. Mozaīkas tiek sastādītas galvenokārt no vairākām koku sugām, bieži vien ar ieliktņiem, kas izgatavoti no dabiskā akmens vai dzintara. Parketa segšanas darbi ir līdzīgi juveliera darbam. Tomēr koksne ar dažādām īpašībām zimējumā var kļūt par iemeslu spraugu veidošanai un parketa seguma bojājumam pirms termiņa.
Divskaņu parketu iespējams ieklāt uz saplākšņa, OSB, kā arī betona pamat grīdās. iespējamā ieklāšana uz apsildāmajām grīdām. lēklāšanā notiek, līmējot dēļus pie pamatgrīdās.
Virskārtas koksne un tās zāģējuma veids noteiks, kā izskatīsies jūsu grīda. Tipiski ir virskārtā izmantot dažādus kokus ar augstu cietību – piemēram, ozols, osis, kļava, valrieksts; kā arī dažādus eksotiskos kokus. Mūsdienās vispopulārākais ir ozola parkets savas cietības, izskata, kā arī izsekojamās koksnes izcelsmes dēļ.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties