Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:977531
 
Vērtējums:
Publicēts: 12.08.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Ekonomiskās reformas pārejas ekonomijā (lietots vārds ekonomija, jo ekonomika ir tikai kā zinātne, kas ir teorētiska, bieži latviešu valodā lietots nepareizi). Šoka terapijas modelis radies Polijā līdz ar stabilizācijas un liberalizācijas programmu un tai vēlāk pievienojās arī tādas valstis kā Čehoslovākija, Bulgārija, Krievija, Albānija, Igaunija, kā arī Latvija 1993. gadā. Kas attiecas tieši uz Krieviju, tad par to tika teikt, ka Krievijas situācijai var palīdzēt tikai šoka terapija, lai tiktu galā ar jebkuru šīs valsts problēmsituāciju1. Šoka terapijas galvenais aspekts ir tāds, ka visām pārmaiņām valstī ir jānotiek nekavējoties un vienlaicīgi. Fragmentētas pārmaiņas ir neefektīvas. No tā seko, ka mikroekonomiskās un makroekonomiskās pārmaiņas konkurē savā starpā. Tika teikts, ka Polijas mērķis ir izveidot ekonomiju, likumīgu un institucionālu bāzi privātajiem uzņēmējiem viena gada laikā – izdarīt lēcienu tirgus ekonomikā2.
Pakāpeniskās ekonomikas neoklasiskais skatījums izteica vajadzību, ka ekonomiskajām, institucionālajām, politiskajām un ideoloģiskajām struktūrām ir jāmainās pakāpeniski, lai notiktu liberalizācija. Reformu programmas ieviešana prasīja dzīves standartu minimizēšanu, citādi visas sabiedrības sociālā pastāvēšana būtu likta uz riska. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties