Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:368884
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.09.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Arveds Švābe pēc latviešu tautasdziesmām, teikām, pasakām, parunām un sakāmvārdiem spriež par seno latviešu tiesisko apziņu, tiesiskās domas attīstības līmeni un tautas nerakstītajām jeb paražu tiesībām.
Juridiskajās terminu grāmatās šīs tiesības tiek šādi aprakstītas. Paražu tiesības – rodas tad, kad valsts sankcionē atsevišķas paražas un tās iegūst obligātu spēku. Paražu tiesības ir avots, kas raksturīgs senajām tiesību sistēmām, kā arī konservatīvajām tiesību sistēmām (feodālajām tiesībām). Latvijā paražu tiesības kā tiesību normas sankcionētas ( ievietotas likumdošanas aktos) diezgan retos gadījumos.1 Otrā terminu grāmatā paražu tiesības ( uzvedības noteikumi) sistēma, kas balstās uz paražu un regulē sabiedriskās attiecības kādā valstī, noteiktā apdzīvotā vietā etniskā vai sociālā grupā. Saskaņā ar dominējošo uzskatu paražu tiesības veidojās paražu valstiskās sankcionēšanās ceļā. Savukārt tā notika tiesas vai administratīvās darbības gaitā, kad paražu pamatos izmantoja strīdu izlemšanā. Vergturu un feodālās valstīs paražas iekļāva arī likumdošanas aktos, kas līdz ar to kļuva par paražu tiesību krājumiem.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties