Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Pamatotā (Grounded Theory) teorija. Kvalitatīvo un kvantitatīvo pētījumu datu analīzes un pamatatšķirības

     

    Konspekts4 Socioloģija

2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:749506
 
Vērtējums:
Publicēts: 30.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pamatotā teorija ir kvalitatīvās analīzes veids, kas iekļauj tādas atšķirīgas īpatnības kā teorētiskā izlase un droša metodoloģija, kā arī tā veido pastāvīgu salīdzinājumu un lieto kodēšanas paradigmu. Šo pieeju kvalitatīvajai analīzei ir attīstījuši Glāzers un Strauss lauka pētījumos par slimnīcu personālsastāva apiešanos ar mirstošiem pacientiem.
Tas veicināja viņu darba attīstību 2 virzienos:
kopumā stimulēja amerikāņu pragmatismu – īpaši ar Džona Deveja, Džordža Herberta Mīda un Čārlza Pīrsa rakstiem, iekļāva viņu uzsvaru uz rīcību un problemātiskajām situācijām, kā arī nepieciešamību pēc metodes izpratnes problēmas risinājuma kontekstā;
Čikāgas skolas tradīcijas Čikāgas universitātē, kuras, no 1920. līdz 1950. gadiem, plaši izmantoja lauka novērojumus un spraigas intervijas kā datu vākšanas tehnikas, kā arī veicināja daudzus pētījumus par darba socioloģiju.

Gan filozofijas, gan socioloģijas tradīcijas pieņem, ka pārmaiņas ir pastāvīga sociālās dzīves īpatnība. Tā ir atrodama sociālajā mijiedarbībā un sociālo procesu centrā. Čikāgas skola jau no saviem pirmsākumiem uzsvēra aktoru uztveres spēju nepieciešamību, lai izprastu mijiedarbību, procesus un sociālo dzīvi. Glāzers un Strauss izmantoja gan filozofijas, gan socioloģijas tradīcijas, lai izprastu pētāmos procesus.
Teoriju rada un pārbauda pētnieki, kuru analītiskās metodes paliek samērā netiešas, bet pamatotās teorijas analīzes stils bāzējas uz to, ka teorijas priekšnosacījums ir dažādi vispārinājuma līmeņi, kas ir neaizstājami dziļāku zināšanu par sociālajiem fenomeniem iegūšanai.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1126871
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties