Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:372035
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.11.2003.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1(1)Apr priekšm jēdz(subj obj, sist, uzd, avoti). Tas ir tieši reglame ties norm. Nosaka kārtību, kādā tiek ierosin,izskatit un sadal lietas par adm pārk. Subj: tā ir proc puse, kas aizst savu likumīgo (tā tai šķiet) interesi,ties, ko apstr vai pārkāpj otrā puse (pilsoņi v un nev organiz, v amtpers).Obj:sabiedr atiec, kas ties regulētas ar dažādām ties nozarēm (amin, darba, finansu, civilties iznemot krimin ties) ja tie atrodas v izpildvaras pilnties orgānu sfērā. Apr ties normas ir iespiestas dažādos tiesisk aktos. Apr sist pamats sast no 2 grupām: kopējā (Normas kas regulē KOPĒJOS jaut.Ietilpst sek normas: apr darbības noteikšana; Apr principu noteikš; apr dalībnieku ties stāvoklis; kop noteik adm pārkām izskatīš) un speciālā (Tiek noteiktas dažādas īpanības pa atsevišķām adm pārkāpumu kategorijām, piem, v valodas izmantošana sask ar v valodas centru, muitas noteik pārkāpšana). Avoti: Latvijas adm pārkāpumu kodekss, kā arī citi normat ties akti, kas ietver sevī personas saukšanu pieadm atbild.
1(2) 271.pants. Administratīvā pārkāpuma lietas izskatīšanas kārtība. Administratīvā pārkāpuma lietas izskatīšana sākas ar koleģiālās institūcijas sastāva paziņošanu vai ar amatpersonas, kas izskata lietu, stādīšanos priekšā.Koleģiālās institūcijas sēdes priekšsēdētājs vai amatpersona, kas izskata lietu, paziņo, kādu lietu izskatīs, kas tiek saukts pie administratīvās atbildības, izskaidro personām, kas piedalās lietas izskatīšanā, viņu tiesības un pienākumus, nolasa protokolu par administratīvo pārkāpumu. Sēdē noklausās personu paskaidrojumus, kuras piedalās lietas izskatīšanā, izskata pierādījumus un izlemj lūgumus. Ja lietā piedalās prokurors, tad noklausās viņa atzinumu.
1(3) Apr stadijas. Tā ir konkrēta pastāv daļas, kas ir saistītas ar procesa dalībnieku ties un pienāk, procesuālo darbīb izdarīšanas laiku, dok sastādīšana. Stadijas: obligātā dam izmeklēšana un materiālu sakopošana, lietas izskatīšan kompetenta org vadībā. Un lēmuma pieņemšana, tā īstenošana.

2(2) 270.pants. Administratīvo pārkāpumu lietu izskatīšanas termiņi Administratīvo pārkāpumu lietu izskatīšanas termiņus nosaka likumdošana.Lietas par administratīvajiem pārkāpumiem izskata piecpadsmit dienu laikā no dienas, kad institūcija (amatpersona), kas kompetents lietu izskatīt, saņēmis protokolu par administratīvo pārkāpumu un citus lietas materiālus. Lietas par administratīvajiem pārkāpumiem (narkot iegād nelielos apm; sīkais huligānisms; ļaunprātīga nepakl policijai, zemessardz; priekš nelikum nodosana cietumos vai saņemšana no tām),izskata diennakts laikā, par pārkāpumiem (elektromagn lauku izstarojošu iekārtu ražošana bez atļaujas, pasākuma kartības parkapšana, kredītiest. darb not neievērošana)- trīs dienu laikā, bet par elektroenerģijas noteik pārkāpš; gāzes izmant bez patēriņa uzskaites; (95.-98., 200., 201.1)- septiņu dienu laikā. Likumdošana var noteikt arī citus termiņus administratīvo pārkāpumu lietu izskatīšanai.
2(3) 244.pants. Pierādījumu novērtēšana Institūcija (amatpersona) pierādījumus novērtē pēc savas iekšējās pārliecības, kas pamatota uz vispusīgi, pilnīgi un objektīvi izpētītiem visiem lietas apstākļiem to kopumā, pēc likuma un tiesiskās apziņas.
3(1) ADMINISTRATĪVO PĀRKĀPUMU LIETU PAKĻAUTĪBA 210p Pašvaldību administratīvās komisija, 211.1 pants. Rajonu padomju, pilsētu domju un pagastu padomju priekšsēdētāji, viņu vietnieki un izpilddirektori.211.2 pants. Institūcijas (amatpersonas), kas realizē kontroli pār pašvaldību domju (padomju) izdoto saistošo noteikumu ievērošanu; 211.3 pants. Pašvaldību amatpersonas, kas kontrolē transportlīdzekļu apstāšanos vai stāvēšanu. 212.pants. Nepilngadīgo lietu komisijas; 212.1 pants. Žūpības apkarošanas komisijas; 213.pants. Rajonu (pilsētu) tiesu tiesneši; 214.pants. Valsts policijas iestādes; Pašvaldības policija; 215.pants. Valsts ugunsdrošības uzraudzības iestādes; 215.1 pants. Valsts ieņēmumu dienesta iestādes; 215.2 pants. Latvijas Republikas Ministru Padomes Monopoldarbības uzraudzības komiteja; 215.3 pants. Valsts darba inspekcija; 215.4 pants. Patērētāju tiesību aizsardzības centrs; 215.5 pants. Akcizēto preču pārvalde; 215.6 pants. Valsts statistikas komitejas iestādes; 215.8 pants. Konkurences padome; 216.pants. Dzelzceļa transporta institūcijas; 216.1 pants. Dzelzceļa tehniskā inspekcija; 217.pants. Jūras un upju transporta institūcijas; 220.pants. Civilās aviācijas institūcijas; 221.pants. Autotransporta kontroles iestādes un amatpersonas; 221.3 pants. Satiksmes birojs; 222.pants. Darba tiesību un tehniskie inspektori; 223.pants. Valsts tehniskās uzraudzības iestādes; 223.1 pants. Valsts celtniecības darbu drošības un būvnormatīvu uzraudzības iestādes; 223.2 pants. Valsts energokontroles iestādes; 224.pants. Valsts atomenerģijas darbu drošības uzraudzības orgāni; 226.pants. Muitas iestādes; 226.1 pants. Robežsardze;228.pants. Institūcijas, kas realizē valsts sanitāro uzraudzību; 228.1 pants. Medicīniskās aprūpes un darbspējas ekspertīzes kvalitātes kontroles inspekcija; 228.2 pants. Farmācijas inspekcija; 230.pants. Valsts veterinārā dienesta iestādes; 230.1 pants. Lauksaimniecības produkcijas kvalitātes valsts uzraudzības iestādes; 230.2 pants. Sēklu kvalitātes valsts uzraudzības iestādes; 230.3 pants. Ciltsdarba valsts inspekcija; 2304 pants. Valsts labības inspekcija; 30.9 pants. Sanitārā robežinspekcija; 231.pants. Vides aizsardzības valsts iestādes; 231.1 pants. Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija; 231.2 pants. Valsts būvinspekcija; 233.pants. Valsts meža dienesta amatpersonas; 234.pants. Institūcijas, kas realizē uzraudzību pār medību noteikumu ievērošanu; 235.pants. Sakaru institūcijas; 236.pants. Zemkopības ministrijas valsts tehniskās uzraudzības iestādes; 236.1 pants. Valsts proves uzraudzības inspekcija; 236.2 pants. Latvijas nacionālā arhīva fonda valsts uzraudzības iestādes; 236.3 pants. Valsts valodas centrs; 236.4 pants. Valsts kontrole; 236.7 pants. Vērtspapīru tirgus komisija.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1224489
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties