Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:182584
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.06.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
2.  Darba uzdevums   
3.  Saturs   
4.  Paliekošie veidņi   
5.- 6.  Paliekošo veidņu sistēma monolītbūvniecībai „Dobeles panelis”   
7.- 8.  fibrolīta materiālu paliekošo veidņu (MBF) sistēma   
9.-10.  AAB bloku sistēma   
Darba fragmentsAizvērt

Paliekošie veidņi ir tādi veidņi, kas paliek par iebetonētas konstrukcijas sastāvdaļu. Paliekošo veidņu materiālu izvēlas ar tādu nolūku, lai turpmāk, pēc betonmasas sacietēšanas, šis materiāls veiktu kaut kādu noteiktu uzdevumu, piemēram, siltuma vai skaņas izolāciju, paliktu konstrukcijā kā siltumizolācijas vai skaņizolācijas materiāls.
Paliekošos veidņus veido no materiāla, kas labi sasaistās ar betonmasu, veidojot homogēnu konstrukciju. Paliekošo veidņu priekšrocības ir tās, ka nav jāveic atveidņošanas darbi, kā arī atkrīt inventārveidņu tīrīšana, kas parasti ir darbietilpīgs process. Turklāt jāņem vērā arī tas, ka daļa koka inventārveidņu atveidņojot tiek bojāta un tikai daļu no lietotā veidņu materiāla var izmantot atkārtoti.
Rietumeiropas valstīs par paliekošajiem veidņiem izmanto fibrolīta un trīs slāņu fibrolīta- putupolistirola un fibrolīta-minerālvates plātnes (abas pēdējās Latvijā ir pazīstamas ar apzīmējumu DIP- daudzslāņu izolācijas plātnes). Fibrolīta virsma labi sasaistās ar betonu un veido viendabīgu konstrukciju. Tālākai apdarei uz fibrolīta virsmas var veidot apmetumu, var arī fibrolīta virsmu vienkārši nokrāsot. Fibrolītu un daudzslāņu izolācijas plātnes var viegli zāģēt, tāpēc, izmantojot šīs plātnes, var izveidot praktiski jebkuras konstrukcijas sienas, pārsedzes un pārsegumus. Jāatzīmē, ka Vācija pat ir izstrādāts speciāls standarts par fibrolīta un DIP izmantošanu paliekošajos veidņos- DIN 1102.
Par paliekošajiem veidņiem izmanto 50 mm biezās fibrolīta plātnes. Pašreiz Latvijā Jelgavas būvmateriālu kombināts izgatavo fibrolīta plātnes ar tajās ievietotām koka latām, kas būtiski palielina plātnes nestspēju (FK tips). Mūsu apstākļos fibrolīta un daudzslāņu izolācijas plātnes ir ļoti parocīgas, veicot betonēšanu ziemas apstākļos, jo plātnes vienlaikus ir arī siltumizolācijas materiāls. Ja fibrolīta plātnes netiek apmestas, ieteicams izmantot fibrolīta plātnes ar gropi pus plātnes biezumā.
Grope nodrošina blīvāku plātņu savienojumu un novērš iespējamo betonmasas izplūšanu caur plātņu savienojuma vietām. Gropi var izveidot ar frēzi vai arī pasūtīt ražotājam piegādāt plātnes ar jau rūpnieciski izveidotu gropi. Fibrolīta plātnēs viegli iefrēzēt rievas elektroinstalācijas ierīkošanai, kas var stipri atvieglot turpmākos būvniecības darbus.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties