Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:194083
 
Vērtējums:
Publicēts: 03.10.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 13 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  JĒDZIENA ANALĪZE    3
1.  TIESAS SPRIEDUMA ANALĪZE    6
  IZMANTOTO AVOTU UN LITERATŪRAS SARAKSTS    9
Darba fragmentsAizvērt

Spriedumā ar lietas Nr. SKC – 891 tiesa vērtējusi 58. panta piektās daļas interpretācijas robežas par darbinieka atstādināšanu no darba ilgumu, kā arī ar to cieši saistītu, darba devēja pienākumu pierādīt darba uzteikuma tiesiskumu. Attiecībā uz pierādījumu pieļaujamību un darba devēja pierādīšanas pienākumu tiesa analizējusi Civilprocesa likuma 92. pantu un 93. panta pirmo daļu.
Eventuāli piemērojamās tiesību normu interpretācijas metodes šajā spriedumā ir gramatiskā metode, sistēmiskā, teleoloģiskā metode. Turpmāk autors sniegs plašāku pārskatu par katru no izmantotajām metodēm augstāk minētajā spriedumā.
Gramatiskā metode- teksta iztulkošana ar vārda jēgu ; tiek analizēta vārdu gramatiskā būtība, jēdziena būtība, valodas lietojums. Ar šīs metodes palīdzību tiesa savā argumentācijā ir analizējusi DL 58. pantā ietverto vārdisko būtību un jēgu. Piemēram, attiecībā uz terminu “pagaidu”.
Sistēmiskā metode- normas savstarpējās sasaistes un atkarības izzināšana jeb normas saistība ar citiem DL pantiem, DL nodaļām, arī attiecībā uz citiem normatīvajiem aktiem. Izmantojot šo metodi, tiesa analizējusi darba uzteikuma tiesiskumu un darba devēja pierādīšanas pienākumu attiecībā uz pamatotu darba uzteikumu.
Teleoloģiskā metode- iztulkošana saskaņā ar normas saskatāmajiem nolūkiem un pamatprincipiem. Šajā gadījumā tiesa analizējusi DL normās ietvertos darba tiesību principus. Piemēram, tādā aspektā kā darbinieka tiesisko stāvokli pasliktinošu noteikumu spēkā neesamības principa ievērošana un nozīme likumdevējam šādu principu ietverot DL.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −13,77 €
Materiālu komplekts Nr. 1356434
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties