Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
7,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:338645
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.06.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 13 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

USG gandrīz vai katrai otrajai grūtniecei konstatē dzemdes tonusu. Dzemdes tonuss parasti rodas no stresa vai paaugstinātas slodzes, bet vainīga var būt arī dzimumorgānu infekcija vai hormonāli traucējumi. Jo mierīgāka un nosvērtāka ir sieviete, jo retāk viņai novēro paaugstinātu dzemdes tonusu. Ja dzemde tonizējas, galvenais ir labi izgulēties un atpūsties, ievērot mierīgu mājas režīmu un atteikties no dzimumdzīves.[13] Tā kā sieviete turpina darbu nakts maiņās stacionārā, ir paaugstināta slodze. Un darbs stacionārā arī rada dažādas ārkārtējas situācijas, kurās rodas pastiprināts stress.

Kopsavilkums.
Uzskatu, ka pacientes vājā vieta ir respiratorā sistēma, kas dažādu stresoru ietekmē ir kā atbildes reakcija, kas izpaužas ar bronhītu, laringītu, angīnu, klepu.
Dažādas apspiestas, apslēptas emocijas, piemēram, aizkaitinājums, dusmas, uztraukums, tiek uztverti kā spēcīgi stresori, kas ir kā nopietns iemesls simpātiskās nervu sistēmas uzbudinājumam, kā rezultātā hipofīze izstrādā adrenokortikotropo hormonu, kas asinsrites ceļā nonāk līdz virsnierēm, kas pastiprināti sāk producēt kortizolu un organismā sākas aizsargmehānisms, paātrinās sirds darbība, paaugstinās asinsspiediens, paātrinās elpošana, respektīvi organisms cenšas pielāgoties esošajiem apstākļiem. Ilgstošu stresoru ietekmē neirohumorālā reakcija nebeidzas un organismā rodas hormonu pārprodukcija, kas šajā gadījumā izpaužas kā imunitātes vājināšanās. Līdz ar to organisms ir vīrusu un baktēriju izraisītu slimību uzņēmīgs.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties