Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:511695
 
Vērtējums:
Publicēts: 09.12.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Autora leksika ar minimāliem līdzekļiem panāk maksimālu efektu. Darbs nav pārsātināts ar tēlainās izteiksmes līdzekļiem, taču atstāj patīkamu pēcgaršu, nekā nav par daudz un nav nekā lieka. Ir epiteti („rožaini baltā jaunība”, „aprikožu krāsas gaisma”), personifikācijas („māti aizrauj nāve”, „nazi, kas nesa nāvi”), salīdzinājumi („viņas smiekli bija kā strazda dziesma”, izspruka ārā kā lietū izmircis paradīzes putns”) alegorijas („acis gailēja ugunīs, notis iegūlās ausīs, drebēja no galvas līdz kājām, dega no greizsirdības), metaforas („cilvēki – dzīves rotaļīgie stari”).

6. Gadsimtā, kurā piecdesmitgadīgas aktrises cenšas izskatīties divdesmitgadīgas, nemaz nevajadzētu rasties jautājumiem par to, cik aktuālas ir problēmas, kas saistītas ar cilvēku ārišķībām, jaunumu un skaistumu. Mūsdienās joprojām sastopam to, ka „iepakojums svarīgāks par pašu preci”, kaut nu jau labais un tikumīgais ir nostādīts blakus skaistajam un koptajam.
Ar skaistuma kultūru un izpratni cieši saistīts arī jautājums par cilvēku ietekmēšanu, kura mūsdienās ir ne tik tieša kā vienkārša saruna starp Dorianu Greju un lordu Henriju. Jauni un nepieredzējuši prāti katru dienu sastopas ar radio, televīziju, internetu, kuros atspoguļotos nodomus nav tik viegli atšifrēt un atkodēt kā „aci pret aci”, bez tam ir iespējama bezgalīga interpretācija.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties