Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:270491
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.09.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Klasiskā organizāciju teorija
H. Fajols
Apskata uzņēmumu menedžmenta elementus un principus. Fajols atklāja, ka industriāla darbība jāsadala 6 darbības grupās, bet uzmanību viņš veltīja tikai vienai – menedžmentam (plānošana, organizēšana, vadīšana, kontrolēšana un kontrole). Viņš uzskatīja, ka administrēšanas principi un likumi visās organizācijās ir vieni un tie paši, neatkarīgi no organizācijas veida, lieluma, rakstura. Organizācijas funkcionēšanas administratīvie principi. Organizācija – sociāls organisms, kas sākas ar savu ciltstēvu jeb vadītāju. Vadīt nozīmē vest organizāciju uz mērķi.(1)
Birokrātiskā teorija
M.Vēbers
Aplūko organizāciju kopumā. Pamato nepieciešamību to vadīt. Pirmie zinātniskie pētījumi. Zinātniska darba organizācija, menedžments. Organizācija un birokrātija ir ļoti būtisks spēks, kas nosaka valdošo grupu veidošanos. M.Vēbers izdalīja trīs organizācijas tipus. 1) Harizmātiskās organizācijas 2) Organizācijā tiek saglabātas pārmantošanas tradīcijas 3)Birokrātiskā organizācija   vadās galvenokārt no racionālisma viedokļa un tās raksturīgākās iezīmes ir: *slikti noteikta vadības vide, kurā tiesības un pienākumi vienādi, bet starppozīcijas apzinātas un noteiktas, *procedūras un darba attiecības noteiktas. Nolikumi izstrādāti, lai nodrošinātu patstāvīgu normu ievērošanu, kā arī ievērotu iespējamās izmaiņas, *darba sadale pamatojas uz specializāciju un kompetenci, *darbinieku atlase, pieņemšana darbā un karjeras iespējas balstās uz nopelniem un lietišķumu, bet ne uz tradīcijām vai subjektīviem pieņēmumiem, *darbinieku vidū nepastāv īpašas sociālās attiecības, tie vairāk katrs rūpējas par sevi, mazāk interesējas par citu darbinieku dzīvi un darbību. Birokrātisms attiecās uz ieņemamo amatu, bet ne cilvēciskām attiecībām. (1)…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1231691
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties