Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:443989
 
Vērtējums:
Publicēts: 18.10.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

"Situācijas apraksts IUzņēmums SIA „L” sniedz ēdināšanas pakalpojumus, šī uzņēmuma vadītājs uzskata, ka darbā jāpieņem tikai tādi cilvēki, kuriem ir attiecīgā izglītība un ir iepriekšēja pieredze ēdināšanas pakalpojumu sfērā, kā arī labas rekomendācijas no iepriekšējās darba vietas. Šajā uzņēmumā strādā galvenais pavārs, divi pavāra palīgi, kā arī trīs viesmīļi, viņiem savstarpēji ir labas attiecības, taču domstarpības rodas pēc kāda laika, kad viesmīļi sāk pamanīt, ka klienti nav apmierināti ar galvenā pavāra pagatavotajiem ēdieniem. Par šo neapmierinātību viesmīļi mēģina aprunāties ar galveno pavāru, bet tā kā viņam ir daudz darba, viņš neuzklausa viesmīļus, tāpēc viņi vēršas pie pavāra palīgiem. Aprunājoties viesmīļiem ar pavāra palīgiem izrādās, ka arī palīgi ir pamanījuši, ka galvenais pavārs negatavo tā, kā to būtu darījuši viņi. Bet tā kā pavāra palīgi nav līdz šim paaugstināti un kļuvuši par galvenajiem pavāriem, tad viņi pakļaujas galvenā pavāra teiktajam. Varam secināt, ka šeit darbojas eksperta vara, jo pavāra palīgi pakļaujas galvenajam pavāram tikai tādēļ, ka viņš ir atzīts par lielisku un talantīgu pavāru iepriekšējā darba vietā.
Tā kā šī uzņēmuma vadītājs ļoti stingri veido firmas tēlu, tad viņš ir arī noteicis, ka galvenajam pavāram ir jānēsā cepure un priekšauts, kas ir baltā krāsā, pavāra palīgiem ir noteikts, ka viņiem jānēsā mazākas baltas cepures ar priekšautiem, kas ir gaiši zilā krāsā, bet viesmīļiem vīriešiem ir noteikti balti krekli ar melnām biksēm, gaiši ziliem priekšautiem un tauriņiem, bet viesmīlēm sievietēm ir noteikts valkāt baltas blūzes ar melniem svārkiem un gaiši ziliem priekšautiem. Nedēļu pirms Lieldienām viesmīļi pie priekšautiem piesprauž pūpolus, pirms Jāņiem nelielu ozollapu vainagu, bet pirms Ziemassvētkiem sarkanas lentītes un nēsā šo aksesuārus līdz svētku beigām. Šeit varam secināt, ka vadītājs piekopj iespaida jeb imidža pārvaldīšanu, jo nosaka kā uzņēmuma darbiniekiem jāģērbjas, kā arī uzlabo imidžu pirms svētku tuvošanos.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties