Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:283160
 
Vērtējums:
Publicēts: 22.12.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Organizāciju kultūra ir organizācijā valdošo pārliecību, vērtību un sociālo normu relatīvi noturīgs kopums, kurš ir izveidojies, nostiprinot organizācijas iekšējo integrāciju un pielāgojoties apkārtējai sociāli ekonomiskajai videi. Šīs pārliecības, vērtības un normas nosaka organizācijas locekļu uztveri, domāšanu un jūtas saistībā ar iekšējās integrācijas un ārējās adaptācijas problēmām, atspoguļojas viņu darbībā un pašas organizācijas vides veidošanā.
Organizāciju kultūras pētīšanā vairāk izmanto kvalitatīvas, nekā kvantitatīvās metodes – dziļas individuālas intervijas, grupu diskusijas. Plaši tiek izmantotas aptauju lapas. Aptaujājot pietiekami lielu skaitu respondentu un apkopojot viņu atbildes, var noteikt, kāds kultūras tips ir raksturīgs konkrētajai organizācijai. T. Dīls un A. Kenedijs piedāvā savu organizāciju kultūras diagnostikas plānu – organizācijas fiziskā tēla izpēte (ēka, telpu iekārtojums, interjers u.tml.), apmeklētāju uzņemšana organizācijā, strukturētas pārrunas ar organizācijas darbiniekiem (kā paiet darba diena, kādi cilvēki šeit pārsvarā strādā u.tml.), organizācijas sniegtā informācija un cilvēku izteikumi par tās kultūru, darba laika izmantošana, profesionālās karjeras likumsakarības, organizācijā apspriežamo jautājumu reālā satura izpēte, ar organizāciju saistīto nostāstu un anekdošu izpēte. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1143621
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties