Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
0,99
Ietaupījums:
0,11 (11%)
Cena ar atlaidi*:
0,88
Pirkt
Identifikators:381347
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.01.2010.
Valoda: Krievu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

В жизни каждый из нас сталкивался с фразеологизмами. Это меткие и образные устойчивые сочетания слов,которые прочно закрепились в нашей речи.
Фразеология - это раздел науки о словах, изучающий устойчивые сочетания и обороты. Фразеологические обороты употребляются в языке в готовом виде. Их нельзя заменять другими словами или вставлять какое-нибудь слово. Например: Откладывать дела в долгий ящик (нельзя говорить в «длинный ящик»). Но я не буду занимать ваше внимание углублением в функции фразеологизмов в русском языке. Лучше обратимся к к их этимологии. Ведь значения многих фразеологизмов нам известны,а вот причины их возникновения мы можем разгадать лишь обратившись к истории, т.к. большая часть фразеологизмов отражает историю России, обычаи предков и их работу. Так же фразеологизмы были заимствованы из Библии ( блудный сын), из древнегреческой и древнеримской мифологии (ахиллесова пята) и из зарубежной классической литературы (быть или не быть -из трагедии В. Шекспира «Гамлет»). Об истории происхождения некоторых фразеологизмов сегодня и пойдет речь.
• Хорошо нам известный оборот «шиворот-навыворот» (нынешнее значение в неправильном порядке, в обратном, противоположном направлении по отношению к тому, как должно быть) родился в далёкие времена правления Ивана Грозного и был связан с унизительным наказанием. Провинившегося боярина сажали спиной вперед на старую лошаденку, предварительно обрядив его, как шута: богатую боярскую одежду с расшитым воротником - шиворотом - надевали наизнанку, шиворот-навыворот. В таком виде виновного возили по улицам.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,22 €
Materiālu komplekts Nr. 1117289
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Ораторская работа - этимология фразеологизмов”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/381347

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties