Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:146879
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.07.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

2. Raksturojiet OVZ teorijas būtiskākos aspektus
Dažas ekonomikas darbojas ar vienu valūtu, bet dažs nē. Ekonomiskie pētījumi par šo tēmu lieto tādu terminoloģiju kā „optimālā valūtas zona”. Šī teorijas būtiskākie jautājumi ir:1
1. Cik līdzīgas ir ekonomikas?
Ja divas ekonomikas ir diezgan līdzīgas, tad tās parasti attīstās līdzīgos vai vienādos veidos, tām parasti ir jārisina līdzīgas problēmas un starp to valūtām nebūs nepieciešama īpaši aktīva valūtas kursa regulēšana. Ja divas ekonomikas attīstās dažādi ir lielāka iespēja, ka kāds ekonomisks notikums radīs spiedienu veikt regulēšanas darbus starp tām. Tā kā ASV valstu savienojums ir kopā jau vairāk nekā gadsimtu viņu ekonomikas attīstās vienlīdzīgāk nekā dažādajām Eiropas valstīm. Tādēļ ASV ir ekonomika ir vairāk paredzēta vienotai valūtai nekā Eiropas.
2. Algu un cenu elastīgums
Ja algas un cenas ekonomikā ir elastīgas, tad tās var reaģēt uz ekonomiskiem notikumiem un mainīgs valūtas kurss nav tik ļoti nepieciešams. Taču, ja valsts algas un cenas nav lokanas, tad valūtas kurss ir veids kā izmainīt visas gan algas, gan cenas uzreiz un kopā attiecībā pret pasaules algām un cenām.
3. Ražošanas līdzekļu (īpaši Darba) mobilitāte
Ja Darbs (un citi resursi) ir mobili, tad zonas ekonomika var pielāgoties sliktiem laikiem ļaujot papildus darbaspēkam izbraukt, bet, kad ekonomika aug, tā var viegli dabūt papildus darbaspēku. Ja šāda kustība nav iespējama, tad atkal ir nepieciešams kopējās regulēšanas mehānisms līdzīgi tādam, kāds ir valūtas kurss.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties