Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
0,99
Ietaupījums:
0,14 (14%)
Cena ar atlaidi*:
0,85
Pirkt
Identifikators:380531
Vērtējums:
Publicēts: 14.04.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Fermentatīvā jeb enzīmiskā funkcija
• Fermenti (enzīmi) paātrina ķīmiskās reakcijas, bet savu struktūru nemaina, tos sauc par biokatalizatoriem.
• Fermenti veido 90% no visām šūnas olbaltumvielām.
• Daudzu fermentu sastāvā ir arī vitamīni vai to atvasinājumi un metālu joni. Šo fermenta daļu sauc par kofaktoru.
• Aktīvais centrs – nosaka fermenta katalītisko aktivitāti.
• Katrs ferments spēj katalizēt tikai noteikta veida bioķīmisko reakciju.
Uzbūves funkcija
• Olbaltumvielas ietilpst gandrīz visās šūnas sastāvdaļās.
• Uzbūves funkciju (balsta funkciju) organismā veic kolagēns un keratīns.
• Kolagēns ir saistaudu un kaulaudu pamatviela.
• Keratīns ir nagu, ragu un matu sastāvdaļa.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Olbaltumvielu funkcijas”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/380531

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties