Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
9,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:326331
 
Vērtējums:
Publicēts: 29.08.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Šajā darbā semestra laikā izpildītais 2. laboratorijas darbs pārveidots un izpildīts programmas “Borland C++ Builder 5” vidē. Izveidotā programma izveido matricu un ar to var izpildīt šādas darbības: ievadīt jaunu elementu, nolasīt elementu, atrast kolonnas lielāko elementu un palielināt visus elementus par 1.
1. laboratorijas darbā bija jāizveido funkcija MaxElem, kas atrod lielāko elementu uzdotajā kolonnā, un jāpārbauda šīs funkcijas darbība gan ar statiskiem, gan dinamiskiem Matrix tipa objektiem. Lai varētu veikt darbības ar privātiem klases mainīgajiem, iespējams izmantot tikai klases funkcijas vai draugu funkcijas.
2. laboratorijas darbā bija jāizveido klases Matrix atvasinātā klase ExtendedMatrix. Darbā plaši tika izmantota iespēja atvasinātās klases funkcijās izmantot bāzes klases funkcijas. Šī īpašība attiecas arī uz konstruktoriem un destruktoriem. Radot jaunu atvasinātās klases objektu, vispirms tiek izsaukts bāzes klases konstruktors un pēc tam atvasinātās klases konstruktors, bet dzēšot šo objektu, vispirms tiek izsaukts atvasinātās klases destruktors un pēc tam bāzes klases destruktors.
3. laboratorijas darbā bija jāpārveido funkcijas GetElem un SetElem uz vienu funkciju Elem, kas atbilstošo matricas elementu atgriež kā atmiņas adresi. Šāda pieeja samazina funkciju skaitu klasē un ļauj lietotājam ar klases Matrix elementiem apieties līdzīgi kā ar parastiem matricas elementiem.
Otrs veicamais darbs bija pārdefinēt operatoru ++ . Iespēja pārdefinēt operatorus ir ļoti jaudīga valodas C++ īpašība, kas vienkāršo darbu ar objektiem. Iespējams pārdefinēt visus operatorus, izņemot šos: “.”, “.*”, “::”, “?:”.
Darbā arī bija jāizmanto izņēmumu apstrādes iespējas, izmantojot try un catch operatorus. Tie dod iespēju korekti apstrādāt kļūdainas situācijas programmas izpildes gaitā.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties