Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:159457
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.04.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Social positioning
[...] Šī teorijas ļauj pētniekiem izpētīt post strukturālus identitātes uzskatus un ir radīta postmodernās tradīcijās, kur personas identitāte ir nosacīta, sociāli konstruēta un individuāla. Teorija piedāvā parametrus, lai izstrādātu individuālu servisa un pētījuma modeli, lai veicinātu apkārtējo izpēti. Fokusējas uz sarežģīto procesu, kas veido individuālo informācijas uzvedību. Teorija piedāvā paplašinātu skatījumu uz lomu teoriju. Lomu teorija tika izstrādāta 1989.g., tā tikusi kritizēta par to, ka ārpus vienas lomas tā nav spējīga darboties. Piemēram, kad sievietei ir bērns viņa ir mamma, tomēr tiek ignorēta viņas loma kā strādniekam, sievai u.c. Turklāt, tā neņem vērā šo lomu mijiedarbību. Sociālās vietas/pozīcijas teorija ļauj skatīties uz šo darbību. Tikai tādā veidā pilnībā var skatīties uz cilvēka identitāti.
[...] Indivīda pozīcijas teorija pirmo reizi tika minēta psiholoģijā 1982.g., to izdarīja Holveijs (Hollway), lai pētītu dzimuma atšķirības heteroseksuālās attiecībās un to kā sociālā pozīcija ietekmē vīrieša un sievietes identitāti. Holveijs ir identificējis dažus principus, lai rastu šīs dzimuma atšķirības. Pārrunas ļauj cilvēkam izteikties vai tikt ignorētam, piemēram, sieviete piekāpjas vīrietim. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties