Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:985398
 
Vērtējums:
Publicēts: 10.05.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mans vērtējums
Norvēģijai ir viena no spēcīgākajām ekonomikām, to pierāda fakts, ka Norvēģijas gada bilance ir pozitīva. Lai gan milzīgi ieņēmumi tiek veidoti eksportējot naftu, dabasgāzi un citus neatjaunamos resursus, Norvēģijas valdība iegulda valsts attīstībā, veicinot izglītības attīstību un piesaistot daudzus ārvalstu ekspertus vietējiem uzņēmumiem. Šāda veida stratēģija, manuprāt, ļaus valstij būt arī konkurētspējīgai citās nozarēs gan tagad, gan tad, kad resursi varētu beigties. Norvēģijai ir arī stabili elektroenerģijas avoti (HES), kas palīdz arī būt energo patstāvīgai valstij, tas parāda, cik spējīgi valstī tiek izmantoti pieejamie resursi, tas arī, iespējams, ir viens no būtiskākajiem iemesliem, kāpēc Norvēģija nav iestājusies Eiropas Savienībā. Iestājoties ES, protams, ir daudz plusu, piemēram, vienotā valūta, atvieglota tirdzniecība, taču tik spēcīgai ekonomikai, tas arī nebūtu nepieciešams, jo Norvēģijas krona ir ļoti stabila valūta. Protams, ne jau tikai eksportējot preces Norvēģijai ir spēcīga finanšu sistēma, Norvēģijas valdība ir panākusi eksporta pieaugumu un importa samazināšanos pēdējo gadu laikā, kas arī pierāda spēju veiksmīgi manipulēt finanšu nozarē.
Norvēģija ir arī iesaistījusies vairākās starptautiskās organizācijās aizstāvot savas intereses attiecīgajā nozarē un īstenojot sev interesējošos plānus, piemēram, iestājoties EEZ, kas ļauj palielināt izmantojamo jūras piekrastes teritoriju energo un pārtikas ieguvei, vai arī NATO, kur Norvēģija piedalās militārajās mācību misijās, apmācot savus un citu valstu karavīrus, tomēr es neatbalstu militāro dienestu, kas ir obligāts. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties