Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:616238
 
Vērtējums:
Publicēts: 22.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Visi tiesību akti Latvijas Republikā atkarībā no to normativitātes tiek iedalīti normatīvajos tiesību aktos un tiesību normu piemērošanas aktos. Kā ārējie nacionālie normatīvie tiesību akti (atšķirībā no iekšējiem normatīvajiem tiesību ak­tiem saistoši ne tikai iekšēji konkrētai iestādei) tiek minēti Latvijas Republikas Satversme, likumi, Satver­smes 81. panta kārtība pieņemtie Ministru kabineta (MK) noteikumi, MK noteikumi un pašvaldību saistošie noteiku­mi. Normatīvie tiesību akti pēc definīcijas ir abstrakti un nenorāda konkrētu adresātu, to saistošais spēks ir erga omnes (saistošs visiem). Tā kā normatīvais tiesību akts nav radīts kā­du īpašu tiesisku attiecību noregulēšanai, to ir iespējams pie­mērot vairākkārt. Norma­tīvos tiesību aktus izdod likumdevējs un izpildvara.
Normatīvais tiesību akts ir tiesību akts, kas satur tiesību normas. Pastāv arī normatīvi akti, kuri nesatur tiesību normas, piemēram, gludekļa lietošanas instrukcija. Tie tādā gadījumā nav tiesību akti.
Tiesību akta jēdzienam ir vairākas nozīmes. Pirmkārt, ar jēdzienu ,,tiesību akts" apzīmē juridisku dokumentu, kurs satur kādas darbības regulējumu (likums). Bez tam ar jēdzienu ,,tiesību akts" apzīmē arī juridiskās darbības
rezultātu (likuma tiesību norma). Tiesību akts rada tiesiskas sekas. Tiesību akts var saturēt gan individuālu konkrēta gadījuma tiesisko attiecību regulējumu, gan vispārpiemērojamus uzvedības priekšrakstus. Tiesību akts, kas satur vispārējus uzvedības priekšrakstus un ir piemēro­jams vairākkārt, tiek saukts par normatīvo aktu. Normatīvie akti var būt iekšēji vai ārēji.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1173070
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties