Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:615295
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.04.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Profesors Deiviss uzskata, ka arī ziņas par rietumu valstu, tostarp arī ASV plašajiem sasniegumiem un lielo spēku Otrā pasaules kara laikā ir krietni pārspīlētas. Viņš uzskata, ka, lai arī ASV bija augsts militārais un industriālais potenciāls, kā arī vislabākās izejas pozīcijas, tā gluži vienkārši nebija sagatavojusies karam, kas arī padarīja tās spēkus daudz vājākus par tiem, kādus tos ir mēģinājuši atveidot vēsturnieki. Arī Lielbritānija 1939.gadā iesaistījās karā, lai gan tai īsti nebija pat ieroču, ar ko karot. Tieši šie iemesli liek uzskatīt, ka ASV un citu Rietumeiropas valstu ietekme Hitlera sakāvē ir krietni vien pārspīlēta, tādejādi secinot, ka Staļins to ir paveicis praktiski viens pats.
Pēc Otrā pasaules kara Eiropa bija sadalīta divās daļās, no kurām viena piederēja Padomju savienībai, bet otra nokļuva Rietumu ietekmes sfērā. Šis karš bija nesis lielas ciešanas un zaudējumus visām valstīm, mazāk gan ietekmējot ASV, jo šo teritoriju karš skāra ļoti minimāli un ekonomisko situāciju negatīvi neietekmēja, pat uzlaboja. Bet tā kā šis karš bija plaši plosījies tieši Eiropā, tad šo valstu saimniecības bija praktiski iznīcinātas un to atjaunošanai bija nepieciešams ievērojams atbalsts, lai tās spētu atgūties, jo pašu spēkiem tas nebija iespējams. Tieši tādēļ ASV 1947.gadā piedāvāja Eiropai palīdzību, izstrādājot arī kopīgu koordinējamu plānu, kā šī palīdzība tiks izmantota. Tā rezultātā pāris gadu laikā situācija Eiropā sāka pamazām uzlaboties un, uzlabojoties ražošanas kopapjomam, uzlabojās arī Eiropas valstu savstarpējās attiecības. Tādejādi Eiropa sāka pamazām atveseļoties no Otrā pasaules kara radītajām sekām.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1314321
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties