Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:299621
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.01.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Fabula. Nadzežda Mihailovna ir pavisam parasta krievu tautības sieviete. Konkrētās darbības laiks – viena diena. Ņadzežda no rīta pieceļas, ieiet vannā, apģērbjas, saliek somu un pa iemītu taciņu dodas uz lielceļa malu, kur sagaida klientu. Intuīcija liek uzmanīties, bet viņa tomēr piekrīt braukt līdzi. Pēc pakalpojuma sniegšanas klients viņu piekauj un atstāj mežā. Naģe aizrāpo līdz purvam, kur dūkstīs gaida nāvi.
Īsais stāsts. Vēsta par dažiem zīmīgiem notikumiem vai atsevišķu dzīves posmu. Aplūkota viena izšķiroša diena Naģes dzīvē, stāstījumā ietverot svarīgākos galvenās varones dzīves momentus, pagrieziena punktus, kā arī aprakstus par izskatu, raksturu un nodarbošanos.
Tēma. Teksts ir par konkrētu sievieti, viņas dzīves svarīgākajiem notikumiem, uzskatiem un traģisko nāvi. Par Naģes vienmuļo dzīvi, kura pavisam neaprastā veidā gūst piepildījumu.
Motīvs. Vientulība. Savā ziņā izstumtība no sabiedrības. Vēlāk atklāsme, ka nav nelaimīgākas un vientuļākas sugas par vīriešiem.
Ideja. Stāstā spilgti tiek atklāts, ka katram cilvēkam dzīvē ir noteikta vieta un uzdevums, kurā var gūt piepildījumu, neatkarīgi no fiziskajām vai vizuālajām dotībām. Tiek parādīts, ka cilvēki spēj gūt piepildījumu pat tik šķietami zemās nodarbēs kā prostitūcija.
Problēma. Sabiedrības spēja vai nespēja pieņemt atšķirīgo. Izstumtība no tās un vientulība.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties