Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:131075
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.03.2023.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Nieru slimības ir lēni progresējošas un klusi noritošas. To diagnosticēšana ir sarežģītāka nekā kaitēm, kurām redzamas un jūtamas cilvēkam. Cilvēks pat var nenojaust, ka ar nierēm varētu būt problēmas. Pirms slimības simptomu parādīšanās, nieres var zaudēt lielu daļu no savām funkcijām, tāpēc vienīgais veids, kā mēs varētu laikus atklāt nieru slimības, ir veikt profilaktiskas pārbaudes un analīzes. Būtiski zināt, ka nieres novecošanos sāk nevis tad, kad cilvēks sasniedz vecumu četrdesmit vai trīsdesmit piecus gadus, bet krietni ātrāk – no 20 gadu vecuma. Nieres iziet no ierindas arī no nieru slimībām. Jo vecāki kļūstam, jo vecāki kļūst mūsu orgāni. Līdz ar to arī nieru funkcionālā rezerve pakāpeniski samazinās. Jo mazāka nieru funkcionālā rezerve, jo vairāk rodas faktoru un trigeru, kas var veicināt nieru slimības. Turklāt novecojot rodas dažādas blakus kaites, kuras prasa lietot medikamentus, kas nierēm ir toksiski.
Bet visu pēc kārtas. Nierēs ir miljoniem sīku, filtriem līdzīgu struktūru, kuras sauc par nefroniem. Katru nefronu veido asinsvadu kamoliņš jeb glomeruls, kuru apņem kapsula un garas kanāliņu rindas. Caur sīko asinsvadu filtrēšanu notiek asins attīrīšana no vielmaiņas galaproduktiem.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties