Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:987033
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.09.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

„Korelācija jeb saistība ir mērījums, kas parāda divu vai vairāku mainīgo saistību (t.i., vai, mainoties vienam mainīgajam, izmainās arī otrs). Absolūta korelācija (r=1.00 vai r=-1.00) var tikt citādi attēlota kā y = a + bx. Tomēr statistikā parasti nemēdz būt tik absolūtas sakarības. Tā vietā nosaka sakarības ciešumu, ko izsaka ar koeficientu r robežās [-1;1]. Ja koeficients tuvojas r=1.00, tad saka, ka, palielinoties vienam, palielinās arī otrs, bet, tuvojoties r=-1.00 - palielinoties vienam, otrs samazinās. Ja r=0 vai tuvu tam, tad ne par kādu sakarību nevar būt ne runas.
Tas, vai korelācijas koeficientu var uzskatīt par statistiski nozīmīgu, ir atkarīgs no izlases apjoma (citiem vārdiem - no rezultātu ticamības). Ja izlases apjoms ir 3, tad par statistiski nozīmīgu var saukt rezultātu r=0.805, ja apjoms ir 30, tad šis skaitlis ir r=0.296, bet ja izlasē ir 500 cilvēku, tad statistiski nozīmīgs ir jau r=0.073.
Spirmena rangu korelācijas koeficienta lielumu nosaka divu mainīgo lielumu rangu starpība. Jo lielāka nesakritība, jo mazāks ir korelācijas ,koeficients.
D- starpība starp faktorālās un rezultatīvās pazīmes rangiem jeb x un y skaitlisko lielumu kārtas numuriem;
n-datu skaits
Lai aprēķinātu Kendela rangu korelācijas koeficientu, sakārto pirmās pzīmes rangus augošā secīnbā un augošā secībā pieraksta otrās pazīmes rangus. Tālāk apstrādā tikai otrās pazīmes rangus.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties