Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:152459
 
Vērtējums:
Publicēts: 08.05.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Izpirkuma tiesību var celta gada laikā skaitot no dienas, kad nekustamais īpašums ierakstīts zemesgrāmatā uz ieguvēja vārda.
Ja izlietot pirmpirkuma vai izpirkuma tiesības pieteicas reize vairāki kopīpašnieki, tad viņi atsavināto daļu iegūst kopīgi un sadala to savā starpā līdzīgās daļās, ja paši nevienojas citādi.

Ja kopīpašumā ir dzīvoklis, kas ir reāli nodalīts nekustamais īpašums, kuram zemesgrāmatā ir atsevišķs nodalījums, tomēr tas atrodas ēkā, kur ir vēl citi dzīvokļu īpašumi, tāpēc sienas, kāpņutelpa, jumts, pagrabs vienmēr paliks kopīpašumā.
Reāli šo īpašuma daļu nav iespējams nošķirt no citiem mājas iemītniekiem piederošās daļas, tāpēc dzīvoklis katram īpašniekam pieder kopā ar domājamo daļu, no kopīpašuma, kurā var būt gan māja, gan māja un zeme.
Attiecībā uz dzīvokļu īpašumiem nav attiecināmas Civillikuma normas attiecībā uz kopīpašumu, tāpēc pirmpirkuma tiesības nav paredzētas.
Cita situācija ir tad, ja dzīvokļu māja nav sadalīta atsevišķos dzīvokļu īpašumos, bet katram īpašniekam pieder savam dzīvoklim atbilstoša domājamā daļa no visas mājas un zemesgrāmatā ir nostiprinātas īpašuma tiesības uz domājamo daļu no visa īpašuma un ir ierakstīta atzīme, ka viņam lietošanā ir konkrētais dzīvoklis. Tad, pārdodot, īpašumu, pārējo domājamo daļu īpašniekiem jeb kopīpašniekiem ir pirmpirkuma tiesības.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −8,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1360589
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties