Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:461565
 
Vērtējums:
Publicēts: 01.10.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Līmlapiņas: 1970. gadā ķīmiķis Spensers Silvers laboratorijā centās izgudrot ļoti stipru līmi. Viņa izmisīgie centieni cieta neveiksmi, jo vienīgais, kas viņam izdevās izstrādāt bija ne pārāk lipīga līmlente. Viņam nejauši salipa papīri. Atdalot papīrus , kas bija salipuši ar šo līmlenti viņš nejauši pamanīja, ka līme pieķeras pie vienas vai otras lapas. Tobrīd Spensers vēl neapjauta, ka ir izgudrojis, ko tādu, kas nākotnē atvieglos daudzu cilvēku dzīves. Tā kā tas likās nenozīmīgs izgudrojums, viņš par to pateica tikai dažiem kolēģiem. Tomēr dažus gadus vēlāk vienam no kolēģiem, kam Spensers bija izstāstījis par savu nenozīmīgo izgudrojumu, iešāvās prātā laba ideja kā izmantot šo izgudrojumu. Viņš dziedāja baznīcas korī un lai spētu īstajā brīdī atrast nepieciešamo dziesmu vārdus viņš izmantoja grāmatzīmes, taču tās bieži neturējās grāmatā un visu laiku krita ārā. Viņš savas grāmatzīmes pārklāja ar Spensera izgudroto līmi un tās palika savā vietā, bet noņemot nost, tās neatstāja nekādus nospiedumus uz lapām. Tādā veidā tika izgudrotas līmlapiņas.
Mūsdienās Spensera izgudrojums ir krietni atvieglojis cilvēku dzīvi. Tās ir ļoti izplatīts biroja produkts. Līmlapiņas bieži noder arī mājsaimniecībā un skolā, kad ar tām mācību grāmatā atzīmē svarīgākās nodaļas, vai piestiprina pie ledusskapja ar kādu svarīgu atgādinājumu. Tās neaizņem daudz vietas un nepazūd tik bieži kā parastas piezīmju lapiņas, jo līmlapiņas var viegli piestiprināt pie virsmas.
Vulkanizēta gumija: 1839. gadā Čārlzs Gudjērs ierakstīja savu vārdu, kā vulkanizācijas procesa izgudrotājs. Šis atklājums viņam notika pavisam nejauši. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1232585
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties