Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:786401
 
Vērtējums:
Publicēts: 26.10.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Nefertiti piedzima Amenhotepa III valdīšanas laikā, vēlajā 18. dinastijas periodā. Tas bija Ēģiptes uzplaukuma laiks, kad valsts robežas sniedzās no Nūbijas līdz Sīrijai, un ēģiptiešu galms bija spožs centrs visā toreizējā Vidusjūras pasaulē. Amenhotepam III un viņa ietekmīgajai, parastā ļaužu kārtā dzimušajai sievai, karalienei Tijai (?), bija vairākas meitas, bet tikai 2 dēli. Vecākais dēls, princis Tutmoss, kalpoja par dieva Ptaha priesteri Memfisā, bet viņš nomira pirms varēja iemantot tēva troni. Tas ļāva jaunākajam dēlam, Amenhotepam, vispirms kļūt par princi un tad par faraonu.
Drīz pēc kāpšanas tronī Amenhoteps IV izveidoja absolūtu padevību neskaidrā, bezsejainā, spārnainā diska dieva priekšā, ko sauca par Atonu. Lai godinātu savu jauno dievu, faraons izmainīja savu vārdu no Amenhotepa uz Ehnatonu, kas tulkojumā nozīmē “Dzīvais Atona Gars”. Valdnieks uzcēla arī jaunu galvaspilsētu Ēģiptes pašā vidū – Ehtatenu (?) – “Atona Horizonts”. Šodien tā ir Amarnas pilsēta.

Nefertiti ģimene

Kad Ehnatons valdīja, vinš jau bija precējies ar Nefertiti. 10 gadu laikā viņa dzemdēja 6 meitas, 3 vecākās (Meritatena, Meketatena un Anhespaatena) piedzima Tēbās, 3 jaunākās (Neferneferuatena Jaunākā, Neferneferure un Setepenre) piedzima Amarnā.
Lai gan Nefertiti vecāki nekad netiek pieminēti, ir zināms, ka viņai bija jaunākā māsa vārdā Mutnodžmeta, “Karalienes Māsa”. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1197505
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties