Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:744001
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.03.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Laikposms: 2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

Starptautiskā darba dalīšana un tās formas
Starptautiskā darba dalīšana (SDD) ir īpašs sabiedriskā dalījuma veids. Atšķirībā no valsts iekšējās darba dalīšanas SDD notiek starp dažādu valstu uzņēmumiem. SDD ir sistēma vai kopējās ražošanas (kooperācijas) organizācijas veids, kuras rezultātā dažādu valstu uzņēmumi specializējas noteiktu preču izgatavošanā vai pakalpojumu sniegšanā, un pēc tam veic maiņu.
Starptautisko darba dalīšanu raksturo šādas īpašības: ražošanas specializācija un apmaiņa. Uzņēmumu specializācija izpaužas 3 formās: preču; profesionālā; teritoriālā. SDD rodas neatkarīgi no cilvēku gribas vai apziņas, tā rodas un attīstās dažādu noteiktu ražošanas faktoru rezultātā. Pie šādiem faktoriem pieder paaugstināta pieprasījuma likums, kas raksturīgs jebkurai sabiedrībai. Veidojas vairākas stratēģijas.
Lai apmierinātu sabiedrības pieaugošās vajadzības ražošanu būtu vajadzīgs nodrošināt pamīšus ar ražošanu jau esošajos uzņēmumos, vai veidot jaunus uzņēmumus, izmantojot zinātniski tehniskā progresa sasniegumus. Tādējādi veidojas problēmas – produkcijas masveidīga izgatavošana organizācijā, kā arī neracionāli sabiedriskā darba un resursu tēriņi.
Iespēja, kas ļauj izmantot ierobežotus resursus, lai uzturētu pieaugošās vajadzības kvalitatīvā līmenī, ir valsts piedalīšanas starptautiskajā darba dalīšanā. Koncentrējot uzņēmuma pūliņus noteikta produkcijas veida ražošanai, ļauj tiem organizēt sērijveida ražošanu un veikt ekonomiju, kā darbaspēka, tā arī materiālo uz vienu produkcijas vienību un paaugstināt darba ražošanu.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1365572
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties