Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:265832
 
Vērtējums:
Publicēts: 14.05.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Toksikoloģija
Muskarīna intoksikācijas gadījumā ir novērojama mioze (nenormāla zīlīšu sašaurināšanās), redzes traucējumi, paaugstināta siekalu sekrēcija, svīšana, asarošana, palielināta bronhiālā sekrēcija, spazmas bronhos, bradikardija, krampji, palielināta kuņģa sulas sekrēcija, caureja un poliūrija. Ja muskarīns sasniedz galvas smadzenes, tas var izraisīt trīci, krampjus un hipotermiju. Sirds kambaros ir muskarīna receptori, kas aktivējoties samazina sirds kontrakcijas, tādējādi pazeminot asinsspiedienu. Ja muskarīnu ievada intravenozi, tas var izraisīt akūtu asinsrites mazspēju, kas var novest pie sirdsdarbības apstāšanās (Lurie et al., 2009).
Lietojot ar muskarīnu bagātas sēnes, piemēram, Inocybe, intoksikācijas gadījumā simptomi ir ļoti tipiski. Tie sākas pēc salīdzinoši neilga perioda, t.i., 15 min – 2 h. Sākotnēji parādās galvassāpes, slikta dūša, vemšana un rīkles sašaurināšanās. Tam seko siekalošanās, asarošana, izkliedēta mioze, kam visam klāt parādās mioze un redzes traucējumi. Kuņģa un tievo zarnu kolikas izraisa caureju un sāpīgu urinēšanu. Bronhu spazmas izraisas astmas lēkmes un smagu aizdusu. Bradikardija apvienojumā ar izteiktu hipotensiju un asinsvadu paplašināšanos izraisa asinsrites šoku. Nāve iestājas aptuveni pēc 8 – 9 stundām (parasti 5% gadījumu), taču no letāla iznākuma var izbēgt, ja tiek veikta ātra diagnostika un sākta ārstēšana ar atropīnu (Waser, 1961).

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties